Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Har ikke sådan rigtigt nogle venner :?

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 11-årige pige

Tusind tak for dit brev. Det er rigtig fint, at du deler dine tanker. Man behøver ikke have et konkret spørgsmål for at skrive til BørneTelefonen. Jeg vil meget gerne give dig nogle råd til, hvordan du kan finde nogle venner.

Det fine ved bedste venner er, at man bærer over med hinanden. Derfor behøver man ikke blive uvenner, fordi den ene er lidt sur en gang imellem – når bare det ikke er hele tiden. Men sådan får man det tit først, når man har lært hinanden rigtig godt at kende.

For at være en god ven, må man nogle gange gøre ting, som man egentlig ikke har så meget lyst til. Det gør man for at gøre den anden eller de andre glade, og så gør de andre noget for en selv på et andet tidspunkt. Jeg tænker på, om du viser de andre, at du gerne vil være sammen med dem, eller om de mon bliver i tvivl? Har du prøvet at spørge de andre, om du må være med til fodbold? Hvis de tit oplever, at du er sur, så er de måske usikre på, om du har lyst til at være sammen med dem.

Ved dine lærere, at du oplever, at de andre ikke vil lukke dig ind? Det er nemlig lærernes ansvar, at alle elever trives, og det kan de hjælpe dig med. Prøv at tænke over, hvilken lærer du har det bedst med. Kan du tale med den lærer om, at du gerne vil have hjælp til at få nogle flere venner? 

Det kan også være, at din lærer kan hjælpe dig med at styre din vrede, hvis du tænker, at det er med til, at du har svært ved at finde venner.

Måske synes du det er svært at finde ud af, hvordan du skal få det sagt til din lærer. Hvis du har lyst, kan du vise brevet og svaret i stedet for at sige det. Du kan spørge læreren, om han eller hun vil læse noget, du har skrevet. Det kan være en måde at få taget hul på snakken om, hvordan du får flere venner.

Jeg vil også råde dig til at tale med din mor og far. Måske har du så travlt med dit elitesvømning, at du ikke har tid til at være sammen med nogen i fritiden? Og så er det svært at få gode venskaber. 

Jeg håber, du har fået nogle råd, som du kan bruge. Jeg tænker, at dit brev allerede er et skridt på vejen mod at få flere venner. Det starter ofte hos en selv – og du har taget det første skridt nu. Sejt!

Mange kærlige tanker fra BørneTelefonen

 

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat