Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Ensomhed.

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 18 år.
 
Tak for dit brev, hvori du beskriver, at du føler dig ensom. Du mangler venner og veninder som du kan snakke med, og som du kan være sammen med. Du lyder til, at have haft en svær opvækst, som har betydet at du bor på et opholdssted, og har fået en depression. Mon det er sådan du også oplever det?

Jeg kan godt forstå du savner venner, som kan give dig omsorg og opmærksomhed. Måske har brug for at få mere selvtillid, og tro på at du er god nok. Mon du er enig i det?  Jeg tænker, at der, der hvor du bor, må være nogle voksne, som kan hjælpe dig med de ønsker du har, om at få nogle venner? Mon du har en kontakt pædagog på opholdsstedet du kan tale med. Måske skulle du prøve, at være mere åben og ærlig i forhold til dine følelser, ligesom du er her i brevet. De ved måske i virkeligheden ikke hvor trist du er, når du smiler om dagen, men græder om natten.

Måske vil det være en god idé, at skabe nogle kontakter uden for opholdsstedet. Det kan være noget en af de voksne kan hjælpe dig med. Du kunne melde dig til forskellige fritidsaktiviteter, hvor du så kan møde andre unge. Der findes faktisk også grupper for ensomme børn og unge rundt om i forskellige kommuner, de voksne kan sikkert hjælpe dig med at undersøge det.

Jeg synes, det er flot at du har skrevet det her brev. Det viser mig, at du har taget det første skridt, for at få det bedre. Jeg vil foreslå dig, at ringe til Børnetelefonen på 116 111. Den voksne du kommer til at tale med, kan råde og vejlede dig til hvordan du kommer videre. Du kan også vise de voksne, der hvor du bor, brevet for på den måde at give udtryk for at du har brug for deres hjælp.

Venlig hilsen Børnebrevkassen.

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat