Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

De kender mig ikke, De ser mig ikke og de ved ikke hvem jeg er

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære på 15 år.

Det er meget hårdt at føle sig ensom. Og det er hårdt at blive svigtet af sine venner, som du er blevet det. Når det sker, lærer man at passe på sig selv og lukke sig inde, så chancen for at blive såret igen, er mindre. Det er nok det, der er sket for dig. Det er blevet svært at lukke andre mennesker ind.  

De grimme oplevelser i 6.klasse har haft betydning for dig og din tro på, at du er noget værd. Lavt selvværd og ensomhed følges tit ad, og det er en kedelig kombination, for jo mere ensom, du føler dig, jo mindre sætter du pris på dig selv, og jo mindre selvværd, du har, jo mere føler du dig ensom. Så det er godt, du skriver herind til mig.

Når du skriver til Brevkassen, tænker jeg, at du har besluttet, at du gerne vil ud af den tilstand, du er i lige nu. Det kan du godt komme, men det kræver en indsats fra dig selv. Og det kræver, at der er nogen, der hjælper og støtter dig.

Jeg vil foreslå, at du søger hjælp hos Ventilen, der er et tilbud til unge, der føler sig ensomme. Ventilen har grupper  over hele landet, hvor ensomme unge mødes 1-2 gange ugentligt. Her kan man tale om alt i en tillidsfuld atmosfære, og man kan øve sig i at få nye venner og lukke op for andre mennesker.

Du kan se mere på www.ventilen.dk/ensom/

Jeg tænker også, at det vil være godt, at du får talt med nogen, som er tættere på dig. Det kunne være en god lærer eller en anden god voksen, som du kan skrive eller sige det til. Så du har mulghed for at blive støttet i, at det bliver bedre at være dig. Det tror jeg på, at du kan være med til at skabe noget godt for dig og slippe af med de tanker, som du har båret på siden 6. klasse.

Kærlig hilsen

BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat