Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Gravid/mens

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære S

Tak for dit brev. Det er helt naturligt at blive lidt bekymret, når der sker noget med kroppen, som man ikke har prøvet før. Du skal dog ikke være bange for, om du er gravid. Man kan ikke blive gravid, hvis man ikke har haft sex. Og der kan ikke være noget i vandet, som kan gøre dig gravid. 

Menstruationssmerter kan føles som en trykken nederst i ryggen. Man kan også få ondt i maven og føle sig oppustet eller få hovedpine– som du beskriver. 

Det er forskelligt, om man får smerter, og hvor slemme de er. Nogen mærker det slet ikke. Mens andre kan have bruge for at tage lidt smertestillende medicin. Det kan også hjælpe at have varme omkring sig - f.eks. sidde med et varmetæppe eller tage et varmt bad. Mange mener, at det også hjælper at bevæge sig.

Jeg ved, at mange piger synes, at det er svært at tale med andre om deres menstruation. Det kan godt føles privat og lidt pinligt at tale med andre om. Jeg kan læse i dit brev, at du ikke har fortalt det til nogen, men jeg tænker faktisk, at det kunne hjælpe dig at gøre det. Så kan du få svar på mange af de spørgsmål, du har.

Jeg vil derfor opfordre dig til at snakke med din mor. Så kan hun hjælpe dig med at købe bind til din næste menstruation og holde styr på, hvornår du har den? Du vil også kunne tale med hende om, hvad du skal gøre, hvis du får ondt. Husk, at din mor selv har været i samme situation, som du er i nu. Hun vil derfor sikkert godt kunne forstå, at det kan være lidt svært at fortælle.

Måske har nogle af dine veninder også fået menstruation? Jeg ved, at mange piger har bekymringer omkring deres menstruation - ligesom dig. Tal derfor også med dem om alle dine tanker og spørgsmål.

Du er også meget velkommen til at ringe til Børnetelefonen på 116111 og snakke lidt mere om det. Jeg kan i hvert fald godt forstå, at du er nysgerrig på, hvad der sker med din krop. 

De bedste hilsner, BørneTelefonen

 

Er du bange for at du er blevet gravid? Få gode råd her

Hvis du har haft ubeskyttet sex og er bange for, om du måske er gravid, kan det være, du har spørgsmål som: Hvordan ved jeg, om jeg er gravid? Hvornår kan jeg tage en graviditetstest? Har lægen tavshedspligt? Kan jeg tage en fortrydelsespille?

 

Her på siden kan du få hjælp ved at prøve guiden, læse gode råd eller breve fra andre unge. Du kan også se, hvilke rettigheder du har, hvis du skal tale med din læge.

Graviditet Andre der hjælper

Klinkker for prævention og sexsygdomme

Rådgivning og undersøgelse - prævention, graviditet og sexsygdomme
Læs mere

Mødrehjælpen

Rådgivning vedr. uønsket eller planlagt graviditet og til unge forældre
Læs mere

Sexlinien

Rådgivning og information om krop, seksualitet, sex, grænser og køn (15-25 år)
Læs mere

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat