Brev

Bliver jeg forfulgt?!

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 14 år

Sikke en forskrækkelse, du har fået! Hvor er det godt, du skriver ind. Dét skal du ikke gå alene med! OG jeg tænker, du er en god pige, der slet ikke har lyst til at gøre noget forkert eller gøre nogen vrede. Din mor og din søster véd sikkert godt, at du er en god pige. Jeg forstår det sådan, at du har handlet i "god tro". Det hedder det, når man tror, at det man gør, er okay - og sådan havde du forstået din søster i første omgang. Vi kan alle misforstå hinanden og så må vi rede trådene ud.

Helt konkret foreslår jeg, du taler med din mor. Du har forstået pointen: du skal kun søge venskaber på Facebook med nogen, du kender i virkeligheden. Du er 14 år gammel. Det er helt okay, at nogen skal vejlede dig i dette medie. Din mor holder af dig og vil passe på dig. Jeg vil foreslå du fortæller din mor, at du blev helt bange, over de ting hun fortalte der kan ske, så hun kan være med til at berolige dig.

Du skal ikke gå rundt og være bange. Dén fyr, du ansøgte om venskab med, véd måske godt, hvem du er og har måske slet ikke tænkt nærmere over det, da han accepterede din venneanmodning. Jeg går ud fra, at han har en alder, der ligger i omegnen af din søsters eller din alder, siden I kom til at tale om ham. Hvis vi forestiller os, at han undrer sig over, at du har slettet dit venskab med ham igen, er det helt i orden at sige, at du med dine 14 år lytter til de råd, din mor giver dig om, hvordan du skal begå dig på Facebook.

Du kan overveje at vise din mor dit brev og mit svar til dig. Så har I ligesom taget hul på en snak, som, jeg ønsker for dig og for din mor, bliver rigtig god for jer begge to.

Mange hilsner fra Børnetelefonen

Få endnu flere råd, hvis du er Bange, utryg eller angst

Alle mennesker oplever at være bange mange gange gennem livet. Men hvis man er bange eller angst for ting, som slet ikke er farlige eller hvis frygten styrer, den måde man er på, og hvordan man har det, så er det vigtigt, at man får noget hjælp.

Nogen oplever at være bange for noget bestemt som fx eksamensangst, angsten for edderkopper eller at være bange for at flyve.

Det kan også være, det er lidt svært at sige, hvad man helt præcist er bange for. Måske det bare er en følelse af uro og utryghed i kroppen.

Her på siden kan få gode råd eller du kan lave din egen find ro plan. Du kan også læse andre børns breve og BørneTelefonens svar.

slap af og find ro vejrtrækningsøvelse

Video: gode råd om angst

Hvad er angst egenligt? Og hvordan påvirker følelsen os?

Se video’en på vores YouTube-kanal og vælg det råd, der passer til dig.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat