Brev

jeg ved ikke om jeg vil

hej

jeg er en 11 årig dreng der ikke ved helt om jeg skal tage snus

jeg har prøvet det 1 gang og nu ved jeg ikke hvad jeg skal gøre

jeg ved ikke helt om det er farligt?

Dreng, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng på 11 år

Ja, det er farligt at tage snus. Forskning har vist, at snus kan øge risikoen for at udvikle kræft i bugspytkirtlen og spiserøret. Desuden bliver man mindst ligeså afhængig af snus som af cigaretter.

Når du kun har prøvet det en enkelt gang, tænker jeg ikke, at det er så farligt. Jeg vil dog råde dig til ikke at gøre det igen.

Mange hilsner

BørneTelefonen

Flere gode råd til unge Om alkohol

Når man er ung, kan det være, at man begynder at interessere sig for fester. Eller måske at ens venner, er begyndt at feste – og måske er nogen også begyndt at drikke øl og drinks til festerne?

Har du tanker som: Jeg føler, jeg skal drikke, for at være en del af fællesskabet. Det er som om, der er et gruppepres til festerne. Hvordan siger jeg fra? Jeg vil gerne prøve at drikke, men hvordan taler jeg med mine forældre om det? Jeg tror jeg har et alkoholproblem, hvordan får jeg hjælp til at komme ud af min afhængighed? Hvad kan der ske, hvis jeg drikke for meget? Min ven bliver altid for fuld, hvordan kan jeg hjælpe?

Tjek siden ud og find svar på dine spørgsmål. Du kan tage en quiz og finde ud af, om du kender til myterne om alkohol. Du kan også læse gode råd til, hvordan du drikker alkohol på en sikker måde eller du kan læse andre børns dilemmaer og se BørneTelefonen svar.

Alkohol og stoffer Andre der hjælper

Netstof

Rådgivning og information om alkohol og rusmidler. Find et behandlingstilbud.
Læs mere

Alkolinjen

Til dig, der drikker meget alkohol eller er pårørende til alkoholmisbrug
Læs mere
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat