Brev

Jeg føler mig uerfaren

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Det er aldrig sjovt at føle sig udenfor, og jeg kan godt forstå, at du har brug for at få talt om situationen med klassefesterne.

Det lyder som om, at du er med, og ‘accepteret’ som en del af fest-fællesskabet. Men at du alligevel ikke føler, at du er helt med, fordi du ikke kysser med nogen. Er der mon andre piger eller drenge i klassen, der er lidt i samme situation som dig? Måske kunne det hjælpe at snakke lidt med en af dem til festerne. Eller bare lægge mærke til, hvordan de håndterer det?

Jeg tænker ikke, at det nødvendigvis er en dårlig ting, at du ikke har kysset nogen endnu. Jeg kan dog sagtens forstå, at det kan føles som om, at det ligesom er det næste ‘trin’ i festerne. Men at kysse med en tilfældig person, kan også være noget, man fortryder at have gjort. 

Jeg synes derfor, at du skal tænke over, om du egentlig har lyst til det. For måske kunne det netop være fordi, at du egentlig ikke har lyst til at kysse med hvem som helst, at du ikke har gjort det? Måske tager jeg fejl, men det er i hvert fald en helt okay måde at have det på. Man kan sagtens være til fest, og have det sjovt, uden at det skal ende med snaveri. 

Jeg tænker også, at det kunne være en god idé at tale med din bedste veninde. Hvis du fortæller hende, hvordan du har det, håber jeg, hun vil forstå. Og måske også tilbyde et nyt perspektiv på det hele. For mon ikke det er dig, det tænker mest over det? Og mon ikke hun vil kunne hjælpe dig med at få øje på, at du ikke er den eneste, der ikke kysser. Jeg ved nemlig, at det er meget forskelligt, hvor langt man har lyst til at gå. Og at vi på BørneTelefonen taler med mange unge, der ikke føler sig godt tilpas med at kysse en tilfældig.

Hvis der er én, du godt kan lide, kunne du måske spørge om personen ville lave noget uden for skolen? Se en film, lave mad, lektier eller noget andet. På den måde kan du lære ham at kende – og dermed måske få mere mod på at kysse. For de allerbedste kys er jo med den, man bedst kan lide. Så hvorfor ikke vente til han er der?

Jeg håber, mit svar kunne hjælpe dig lidt, og give dig nogle idéer til, hvad du kan gøre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat