Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg føler mig uerfaren

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære pige på 16

Det er aldrig sjovt at føle sig udenfor, og jeg kan godt forstå, at du har brug for at få talt om situationen med klassefesterne.

Det lyder som om, at du er med, og ‘accepteret’ som en del af fest-fællesskabet. Men at du alligevel ikke føler, at du er helt med, fordi du ikke kysser med nogen. Er der mon andre piger eller drenge i klassen, der er lidt i samme situation som dig? Måske kunne det hjælpe at snakke lidt med en af dem til festerne. Eller bare lægge mærke til, hvordan de håndterer det?

Jeg tænker ikke, at det nødvendigvis er en dårlig ting, at du ikke har kysset nogen endnu. Jeg kan dog sagtens forstå, at det kan føles som om, at det ligesom er det næste ‘trin’ i festerne. Men at kysse med en tilfældig person, kan også være noget, man fortryder at have gjort. 

Jeg synes derfor, at du skal tænke over, om du egentlig har lyst til det. For måske kunne det netop være fordi, at du egentlig ikke har lyst til at kysse med hvem som helst, at du ikke har gjort det? Måske tager jeg fejl, men det er i hvert fald en helt okay måde at have det på. Man kan sagtens være til fest, og have det sjovt, uden at det skal ende med snaveri. 

Jeg tænker også, at det kunne være en god idé at tale med din bedste veninde. Hvis du fortæller hende, hvordan du har det, håber jeg, hun vil forstå. Og måske også tilbyde et nyt perspektiv på det hele. For mon ikke det er dig, det tænker mest over det? Og mon ikke hun vil kunne hjælpe dig med at få øje på, at du ikke er den eneste, der ikke kysser. Jeg ved nemlig, at det er meget forskelligt, hvor langt man har lyst til at gå. Og at vi på BørneTelefonen taler med mange unge, der ikke føler sig godt tilpas med at kysse en tilfældig.

Hvis der er én, du godt kan lide, kunne du måske spørge om personen ville lave noget uden for skolen? Se en film, lave mad, lektier eller noget andet. På den måde kan du lære ham at kende – og dermed måske få mere mod på at kysse. For de allerbedste kys er jo med den, man bedst kan lide. Så hvorfor ikke vente til han er der?

Jeg håber, mit svar kunne hjælpe dig lidt, og give dig nogle idéer til, hvad du kan gøre.

Kærlig hilsen BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Alle kan føle sig ensomme engang i mellem. Men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat