Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner eller ej!

Pige, 11 år

Hej, jeg har en “veninde” der bagtaler mig, og hun ved godt at jeg ved det.

Jeg bryder mig ikke om at være sammen med hende, men hun VIL hele tiden være sammen med mig.

Jeg ved ikke, hvordan jeg skal sige det til hende.

Jeg synes at det er en smule ubehageligt at hun bagtaler mig, og spreder rygter om mig.

Vil i hjælpe mig?

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 11 år vis du ikke kan sige det til hende syndes jeg at du skal sige det til lærerne eller til dine forældre så de ved hvordan du har det så kan de hjælpe dig med at få det stoppet

  • Jessica, Pige, 10 år

Hej pige på 11 år jeg syntes du skal snakke med hende fordi det er ikke ok at bagtale og vis det ikke virker så sig det til din mor eller far eller en du har tillid til.
Håber du finder ud af det.

  • De hjælpene venner, Pige, 12 år

Hej 11 årige pige …jeg synes du burde sige det til din klasse lære så han/hun kan tale med dig og din veninde om det og at hver gang du høre at hun bagtaler dig kan du gå op og sige det til din klasse lære ..fordi så kan det være at din veninde vil stoppe med det for hver gang hun gør det så vil din klasse lære snakke med jer om det og hvorfor hun gør det ….håber det kunne hjælpe lidt

  • 12 arige pige, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat