Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Venner

Hej BT

Jeg er en pige på 14 år

Jeg har/havde en beste ven

som jeg brugte alt min tid på

for der var ikke rigtigt andre for min klasse

jeg gad og tid på,

men så i starten af det her skole år

så kom der en ny pige

og hun blev virkelig gode venner

med min bedste ven

så de brugte meget tid sammen

og min bedste veninde

har meget travlt i forvejen

så hun havde ikke rigtigt tid til mig,

jeg har fundet 2 andre veninde

den ene bor meget langt væk fra mig,

men jeg har mødt hende

hun er virkelig god ven,

den anden bor tætter på mig

hun har også meget travlt

så hende ser jeg ikke så tit

så følger mig lidt ensom,

jeg ville rigtigt gerne have nogen venner

jeg kunne hænge ud med,

men hvordan finder jeg dem,

fordi jeg kan ikke med så mange

fra min klasse af

fordi vi rigtigt forskellig i vores klasse.

Nogen der har råd til

hvordan jeg finder venner

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej. Det er enormt svært at føle sig ensom. Jeg har prøvet mange gange. Og sejt at du tør fortælle det. Jeg synes at du skal tage initiativ til måske nogle du ikke mega meget kunne se dig selv sammen med og hvis det nu virker. Ellers så prøv om du kan snakke med hende den nye hvis hun virker sød. Eller måske de andre klasser. Det er grænseoverskridende, men nok værd et forsøg. Håber du dor det godt.

  • Anonym, 16 år

Et godt råd kunne være at starte til en fritidsinteresse! Der kan man møde en hel masse nye mennesker og helt sikkert få nogle venenr! <3

  • Anonym, Pige, 14 år

hej er ked af at høre at du føler dig ensom, men du kunne eventuelt prøve at starte til en fritids aktivitet. Der får du ihvertifald nye venner og flere bekendtskaber 🙂

  • Anonym, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat