Brev

Venner

Hej, jeg er en dreng på 14 som går i en klasse, vi er mange drenge og kun få piger.

Jeg kunne godt tænke mig at være lidt mere sammen med dem allesammen, jeg føler ikke at jeg bliver indraget i alt selvom jeg også ved det skal man ikke.

Jeg føler ikke rigtigt at de gider mig? Er det pga. at jeg er rødhåret, hvad er der galt i det?

Jeg kunne også god tænke mig nogle pige venner, snakker nemlig kun med et par drenge fra klassen og gad godt være mere sammen med folk.

Kan i hjælpe mig med at få nogle flere venner at tale og skrive med??

Dreng, 14 år
Svar fra andre

Børn

Hej!
Det har i hvert fald ikke noget med din hårfarve, faktisk har mange drenge i min klasse farvet sig rødhårede, vi synes det er pænt! Nå men du kan jo sige småting til dem sådan “hr du fået ny tlf?” og “hvad er der sket?” Hvis en fx har et plaster på eller et eller andet. Og så kan i naturligt begynde at snakke meget mere.

  • Hej, Pige, 14 år

Du kan snakke med en lære eller en voksen og bede læren om at sige det højt i klassen

  • Elias, Dreng, 14 år

“For det første DER ER INTET MED DIT RØDE HÅR”

Prøv at skrive/snappe lidt mere sammen med dem fra din klasse du ikk så meget plejer at snakke med. Fx nogle af pigerne eller nogle andre. Eller du kan spørge andre i Frikvarteret om du må være med til hvad de laver. Ligemeget om det kun er piger der er med eller ej, bare du er sammen med nogen. Så begynd at tale mere sammen med dem.

Jeg begyndte at tale med nogle piger fra min klasse og er blevet virkelig gode venner med nogle af dem.

Du skal bare springe ud i det og begynd at snakke mere med folk fra din klasse. Fx også når at du skal lave opgaver sammen med nogle fra din klasse du måske ikke snakker så meget med.

Det er lidt ligegyldigt hvad du/i snakker om, bare snak om noget.

Håber du kunne bruge rådet. 😉

  • Sherlock H, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat