Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg ved virkelig ikke længere

Læs hele brevet
Svar fra

Børnetelefonen

Kære 14-årige dreng

Hvor er det sejt, at du har turde skrive herind med det du føler.

Det lyder godt at du trives i skolen og føler dig selvsikker. At have følelsen af at de venner man har, ikke er særligt tætte, er noget mange går rundt med. Man kan føle at man bare er ”endnu en i gruppen”, og at det ikke vil betyde noget hvis man bare forsvandt fra vennegruppen. Sådan er det dog sjældent. Det er desværre til gengæld sjældent, man fortæller hinanden, hvad man egentlig betyder for hinanden.

Venskaber er noget der kommer og går i løbet af livet. Når man for eksempel flytter, skifter skole eller retning i livet, er der nogle venner der falder fra, og så får man nogle nye i stedet. De tætte venner der holder på lang sigt, er sjældne. Det er langt fra alle mennesker der har tætte venner. Og det er også forskelligt hvilket behov man har. Nogen har få tætte venner, andre har færre tætte, men til gengæld større kreds af bekendte. Intet er mere rigtigt end andet. Det er rigtigt, hvis man føler, at ens sociale behov er dækket.

Hvis man gerne vil have en ven som man er mere tæt med, handler det mest af alt om at bruge tid sammen med den person. Jo mere tid man bruger sammen med dem, og jo mere man begge synes det er fedt at være sammen, jo tættere bliver man. Det er selvfølgelig lettere sagt end gjort.

De dybe tanker som du beskriver: ”Hvad er meningen med livet, og hvad er det overhovedet værd” er noget som alle kommer til at tænke på en gang imellem. Hvis man synes tingene i ens liv går dårligt for tiden, kan det være svært at se, hvad der skal ske på lang sigt. Og hvad er meningen med det hele?

Det er desværre nok ikke mange, der kan svare helt præcist på. Jeg tror at man laver sin egen mening med sit liv. Om ikke andet, må meningen i hvert fald være at være glad, imens man lever. Derfor giver det mening at bruge tid på at finde ud af, hvad der gør en glad. Når man går i skole, kan det hele føles som at man bare genlever den samme hverdag igen og igen. Skolen er kun en lille del af ens liv. Det er altså selvfølgelig ikke den her hverdag, der kommer til at fortsætte for evigt.

Jeg tænker du måske kunne have gavn af at snakke med nogen omkring det du føler for tiden. Ved dine forældre hvordan du har det, og at du nogle gange kan blive helt depressiv og få de her dybe tanker?

En mulighed er at kontakte ”Headspace”. Headspace er åbent for alle, der kunne have brug for en at tale med om løst og fast ind imellem. Du kan vælge at være anonym, ligesom hos BørneTelefonen. Derudover tilbyder Headspace også samtaleforløb.

Man kan kontakte Headspace her.

Jeg håber du kunne bruge mit svar til noget. Det er virkelig sejt du har skrevet herind. Mit bedste råd til dig er: Hold ud! Tætte venskaber tager tid at forme. Men du kan selv være aktiv i at finde nogen du gerne vil være tætte med, og bruge tid sammen med dem.

De bedste hilsener

BørneTelefonen

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat