Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Udenfor..

Hej
jeg er en pige på 12 år.

Mine to bedste venner går begge til ballet sammen…
De snakker om det hele tiden
og strækker ud og går i spagat i pauserne,
jeg føler mig bare så udenfor!

Jeg vil vildt gerne gå til ballet med dem!
Men jeg må ikke for mine forældre fordi det er for dyrt!
Har ikke selv nok penge og jeg ber for lille til at få et job…

Hvad skal jeg gøre?

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej, det er aldrig rart at føle sig udenfor! Men hvis du kan, så kan du jo prøve at snakke lidt med om ballet, og efterfølgende evt. prøve at skifte emne, og få dine veninder til at snakke med om det.
Og måske, ved godt det er svært, prøve at snakke med nogle andre fra din klasse, for måske der er nogle flere i klassen som DU kan blive bedre venner med.

  • Pigen, Pige, 17 år

Hej du.
Det er aldrig en fed følelse at føle sig udenfor. Dog er det noget, de fleste unge oplever. Som jeg kan forstå, går dine veninder til ballet sammen og snakker rigtigt meget om det. Det kan jeg sagtens forstå kan give en følelse af ensomhed.
Det nemmeste for dig, ville være at snakke med dem om det. Hvis de er dine veninder, vil de kunne forstå og respektere det, du føler. Ellers kan det være en god idé, at se om der er nogle andre i klassen, man kan snakke med. Måske er der nogen der, ligesom dig, føler sig udenfor? Du kan også prøve, at komme med nye idéer til dine veninder, på andre ting I kan lave sammen. Jeg har selv for nogle år siden stået i lignende situation, og desværre gad mine veninder ikke lytte til mig. Derfor prøvede jeg istedet at være med hos nogle andre fra klassen og blev hurtigt en del af vennekredsen. Du virker som en super sød pige, og hvis dine veninder holder af dig, vil de sagtens kunne forstå det du føler. Ellers er jeg sikker på, at der er nogle andre fra klassen, der rigtigt gerne vil være sammen med dig.
Knus.

  • Hjælperen, Pige, 15 år

Bare rolig det er helt normalt jeg har ingen venner og bliver holdt ude hele tiden men jeg synes du skal sige det til en voksen

Jeg håber det kommer til at gå godt for dig

Knus den 12 årige dreng

  • Ham ingen kan lide, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat