Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tarvelig imod en god veninde

Hej alle

Jeg har et kæmpe problem

I weekenden var jeg ude at shoppe

med 2 af mine veninder og bagefter sov vi sammen.

Vi inviterede ikke vores fjerde veninde

da vi gerne bare ville prøve st være os 3,

men nu har den fjerde veninde Funder ud sf,

at vi havde været sammen uden hende,

og nu har jeg virkelig dårlig samvittighed…

Den fjerde veninde spurgte mig

om vi havde været sammen,

og da jeg og mine 2 andre veninder

havde aftalt at lyve om den “helt rigtige” historie,

blev jeg nødt til at lyve for hende den fjerde

som ikke var med…

Håber det giver nogenlunde mening

Hvad kan jeg gøre

for ikke at have det sp dårligt med det,

og har nogle af jer prøvet at have det sådan?

Håber nogle kan hjælpe

Hilsen den samvittighedsfulde og triste pige

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Ja kender det kun alt for godt. Vi er tre veninder som altid har lavet alting sammen. Men nu er mig og den ene af de to andre begyndt at sove sammen bare os to engang imellem. Ja okay, det har så noget med begyndende sexualitet at gøre, så er det sagt. Men den 3. veninde må jo ikke vide noget om det fordi det bare ville føre til en masse jalusi hvis hun vidste at mig og den anden veninde har det der sammen. Så vi finder på historier for at dække over når vi sover sammen. Det er faktisk blevet til et helt net af løgne som jeg snart ikke kan finde rundt i mere. Jeg har det dårligt med det lissom dig og overvejer faktisk snart at lægge kortene på bordet. Også selvom vi evt. mister den 3. veninde. For det er ikke til at holde alle de der løgne ud. Måske du også ku overveje det?

  • pige i tvivl, Pige, 13 år

Jeg synes i skal være ærlige, og sige i har meget dårlig samvittighed, da det vil hjælpe meget for så er det lettere for hende at tilgive. Jeg synes i skal holde et eller andet hvor i alle 4 er med, så hun er okay igen, hvis hun er lidt ked af det.

I forhold til den anden kommentar med i er 3 veninder og to af jer( lyder til i lidt er et par) så synes jeg det er helt fair i sover sammen jer to, men det er nok smart at sige til den tredje i bare en gang imellem vil være jer to.

Håber det løser sig

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat