Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Splid i vennegruppe

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej
Ligesom nogle af de andre har skrevet, så vil jeg også mene, at det er vigtigt at I får snakket om det her sammen, og sammen med en voksen. Det kan være svært at være en del af en pigegruppe, og her er samtale og ærlighed utrolig vigtigt. Man skal selvfølgelig ikke være led eller ond, men i stedet sætte ord på sine egne følelser.
For at være sikker på at bølgerne ikke går for højt, kunne det være en god ide at have en voksen til stede. Det kunne være en lærer. Jeg ville ikke anbefale en forældre, eftersom de kan have nogle stærke følelser omkring jeres problemer, og kan derfor kan miste hovedet i samtalen. Det betyder dog ikke, at du ikke skal dele dine oplevelser med dine forældre! Det er vigtigt at du indrager dem, og snakker med dem omkring dit syn på problemet!

Det er vigtigt at du mærker efter, om du i virkeligheden har lyst til at være sammen med disse piger mere. Jeg tolker dit brev, som at du føler det er ubehageligt at være sammen med dem, og det skal det ikke være! Tag snakken sammen med en voksen, og afgør med dig selv om pigerne er værd at være venner med. Du kan tilbyde den søde pige at være hendes veninde, men lad vær med at presse hende til noget. Det er vigtigt at hun selv træffer en beslutning.
Håber at det lykkes at løse problemer!

  • Anonym, Pige, 17 år

For at være helt ærlig, du gjorde det rigtige. Og hvis de måske ikke kan acceptere det, at du ikke er ligesom dem, skal du være fuldstændig ligeglad med dem- som om det aldrig er sket. Jeg sikker på at de glemmer det, men de nok ikke forløbet ville tale med dig. Men du kan sagtens bare forsætte med at være venner med din veninde og vær ligeglad med deres mening. Men husk at få snakket med din veninde om det her- måske kan det blive for meget for hende.

  • Andrea, Pige, 16 år

Hej pige på 14!

Jeg tænker at du skal snakke med de andre og fortælle om hvordan du har det med at de talte om hende og det ikke var din mening at sprede splid!

Men jeg synes nu også du skulle have sagt det til de der talte grimt at du ikke synes det var okay før du sagde det til hende de snakkede grimt om som du bl.a. også kunne fortælle. Du kunne sige jeg skulle nok også have snakket med jeg om det først.

Men ellers synes jeg du har gjordt det helt rigtig at fortælle din veninde om det. Du skal også mærke efter om det er dem her du har lyst til gå med når de reagere på denne måde (det lyder på dit brev at de ikke rigtig vil tale med dig). Måske inkludere en lærer som evt kunne hjælpe jer med at få det løst.

Håber i får det løst

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Måske har du en ven, som går igennem en svær periode?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat