Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Sove topløs?

På et tidspunkt i december skal jeg sove med en veninde for første gang.

Vi snakkede lidt om hvad vi normalt sover i

og hun sagde så hun normalt sover med bar overkrop

og det kan vi bare gøre når vi nu skal sove sammen, hvis jeg da har lyst.

Jeg går så og tænker over det.

Jeg har jo ikke prøvet det før

og på den ene side lyder det rigtig hygligt og spændende.

Men er det omvendt okay at sove topløs med ens veninde?

Ved ikke om nogen har prøvet det eller har en mening.

Syns det er lidt svært.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Det er jo et kæmpe spring men det er kun dig selv der kan afgøre om du er klar til det. Som en anden skriver kan du jo hele tiden mærke efter om det er det rigtige og evt. lige ha en t-shirt ved hånden hvis det ikke føles godt. Men hvis du er klar og I har et godt forhold og stoler på hinanden kan det også blive rigtig godt for jer begge to. Ønsker dig alt det bedste.

  • Marika, Pige, 16 år

Har prøvet det masser gange alle pigerne fra min klasse sover uden top så det gør vi bare når vi sover sammen det er jo helt normalt at gøre det syndes at hvis du har lyst så bare gør det no problem

  • Hej, 11 år

Det er der helt sikkert ikke noget i. Bare tænk på det som pyjamaser. Men hvis du føler dig usikker skal du jo self ikke gøre det.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat