Brev

Skal jeg blokere min ven?

Min bedste ven skriver grimme ting, når vi spiller sammen.
Fx skriver han ”dræb sig selv” og ”du spiller af lort til”.

Jeg bliver ret ked af det, men jeg har ikke lyst til at tale med ham om det,
for han siger det bare er for sjov.

Har lyst til at blokere ham?
Men så kan vi ikke spille sammen.

Dreng, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hvis han ikke kan opføre sig ordenligt, burde han slet ikke spille med dig. Du burde muligvis sige, at det ikke er okay at han skriver sådan, og spørge ham om hvordan han ville have det, hvis det var ham der stod i din sitouration.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hør her, de fleste der spiller eller sådan noget, bliver hurtigt toxic, men det er så fordi de har brug for en pause, så er det der du siger til din ven. ” Prøv og hør her, jeg gider altså ik du skriver sådan der til mig, hvis vi ska spille så skriv pænt ellers så tag en pause”. Ellers så ku du sætte dig og se noget YouTube og køle af og lade ham køle af.

Det var mit råd, håber du ku bruge det 😁

  • Søren Brun, Dreng, 15 år

Du kan evt. prøve at bede ham om at køle ned når han skriver sådan. Kender det godt selv at man måske kommer til at skrive noget ubehageligt til modstanderne, men alt man har brug for, er at køle lidt ned. Hvis ikke det virker, så forklar ham, at hvis ikke han kan styre sig gider du ikke spille med ham. Hvis han derimod skriver sådanne ting til dig synes jeg sq at du skal finde dig en anden ven.

  • Daniel, Dreng, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Gode råd om Venskaber

Gode råd om at sige fra overfor en ven