Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

ensom

nå jeg sider der hjem og gød det jeg skal føler jeg mig ensom

jeg har ik noge venner i byen og ja det er lidt trist

og jeg leger nesten aldrig med mine venner

sider og spiller i stedfor at lege

dreng x 11 år

Dreng, 11 år
Svar fra

Børnetelefonen

Kære dreng - 11 år.

Hvor er det sejt, at du skriver til BørneTelefonen og fortæller om, at du føler dig alene.

Du skriver ikke, om du har snakket med nogen om, hvordan du har det. Mon der er nogen der ved, at du gerne vil lege med dine venner i stedet for at sidde og spille hele tiden?

Måske er der flere, der har det som du, men I får bare aldrig fortalt hinanden, at I gerne vil være sammen.

Jeg synes, at du skal starte med at fortælle dine forældre, at du gerne vil lege med nogen. Måske kan de hjælpe dig med at få nogle aftaler.

De kan måske også hjælpe dig med at få sagt noget om det henne i skolen. Nogle klasser har legegrupper eller hyggegrupper. Det kunne dine forældre eller du selv måske foreslå til din lærer?

En anden mulighed kunne være, at du begynder at gå til noget i din fritid. Måske er der nogen i klassen, der går til noget, som du også kunne have lyst til?

Det kunne være en god ide for dig at ringe til BørneTelefonen på 116 111. Så kan du høre, om den voksne, du snakker med, måske har flere ideer til, hvad du kan gøre.

Det vigtigste er, at du begynder at fortælle til nogen, at du ikke har det så godt. Du er startet ved at skrive herind, og det er rigtig godt. Jeg håber du også har mod på, at gå videre med det. Det er jo super vigtigt at have venner. Og det er, som du siger, lidt trist at være alene.

Jeg ønsker dig alt godt.

Mange hilsner fra BørneTelefonen

Alene og udenfor? Få flere råd om ensomhed

Føler du dig ensom og udenfor fællesskabet? Du er ikke den eneste. Alle kan føle sig ensomme engang i mellem, men hvis følelsen fylder meget i dit liv, er det vigtigt, der bliver gjort noget ved det.

Man kan godt være alene uden at føle sig ensom, og omvendt kan man godt have mange venner samtidigt med, at man føler sig ensom.

Hvis du føler dig ensom, kan det være, du har tanker som: Hvorfor er der ingen, der forstår mig? Hvorfor bliver jeg aldrig inviteret?  Hvorfor har jeg ikke nogen BFF? Hvorfor er der aldrig nogen, der liker mine billeder eller skriver til mig? Hvordan får jeg gode venner? Hvorfor føler jeg mig ensom? Og hvordan kommer jeg ud af ensomheden?

Følelsen af ensomhed er aldrig din egen skyld, men der er heldigvis mange ting, du kan gøre selv. Læs mere om hvad ensomhed er, hvordan andre børn oplever det og få en masse råd!

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat