Brev

Outsider?

Hej.

Jeg er en pige på 12 år, som føler sig meget udenfor i min klasse.

Den vennegruppe jeg har, er på 6 piger.

4 af dem, laver tit noget sammen, uden mig og min anden veninde.

For eksempel her den anden dag, tog de i byen uden os. Det er ikke særlig rart.

Der er også en, der er lidt ond. Eller hun dømmer og disser folk ret meget.

Jeg håber i har nogle råd osv.

Hilsen outsideren.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes ikke du burde være sammen med folk der er lede og disser folk, det ik godt for ens mentale sundhed. Jeg ved det er hårdt og det er slet ikke sjovt. Men måske du så skulle prøve at være lidt sammen med hende den anden som blev holdt udenfor? Måske er det lettere når man er i samme båd:) Held og lykke!

  • Abigail, Pige, 16 år

Prøv at lade vær med at være sammen med de piger hvis du ik føler at de gider dig❤️ Det kan være hårdt at gå væk fra dem men så prøv at få nogle nye og bedre venner istedet!!

  • Anonym, Pige, 13 år

Hej.
jeg står slet ikke indenfor at være led overfor andre. Hvis du gerne vil være en del af et større fællesskab så gå efter nogen der er din tid værd. Find nogen andre at blive venner med som respekterer dig og behandler dig som du vil behandles.

  • Anonym, Dreng, 18 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat