Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mistede en af mine bedste venner HJÆLP!

Hej jeg er en pige på 14 år.

Mit problem er ikke lige så seriøst som mange andres, så undskyld for det, men det er fordi, jeg var engang rigtig gode venner med en dreng, og vi var sådan bedste venner siden 5. Vi gik dog på en meget dårlig skole, så vi skiftede begge til den samme skole.

Da vi skiftede blev vi sat i forskellige klasser, så vi mistede kontakten meget, og snakkede næsten ikke sammen. Jeg så ham meget sjældent, men vi boede ret tæt på hinanden, så hvis vi havde fri på samme tid fulgtes vi, og var sammen nogle gange.

Da jeg gik i 7. klasse, skrev vi også en del sammen, og på det her tidspunkt havde jeg indset at jeg godt kunne lide mig, og efter et par uger, fandt jeg ud af han også kunne lide mig. Det gik egentlig virkelig godt, og han var virkelig sød, men jeg blev bange for at han ikke kunne lide mig, så jeg stoppede det så jeg ikke ville blive såret (jeg var nok heller ikke helt klar til at have en kæreste). I kan nok godt forstille jer at det har været meget akavet siden da, men vi snakkede stadig lidt, mest fordi vi havde den samme bedste ven.

Jeg begyndte så at kunne lide ham igen (ved godt det er virkelig ondt efter den måde jeg behandlede ham) men så fik jeg så vores fælles bedste ven til at finde ud af om han kunne lide mig, men så fandt jeg ud af at han havde en kæreste, og det hjalp ikke lige frem fordi jeg havde i forvejen en meget dårlig periode.

Jeg besluttede mig for at glemme alt om det fordi han havde en kæreste, men så fandt jeg ud af de slog op. Så dum som jeg nu er valgte jeg at skrive til ham at jeg stadig kunne lide ham, selvom vi slet ikke var venner der.

Men den værste part er at han aldrig svarede, han efterlod mig på læst, så jeg har basicly bare gemt mig, eller løbet væk når jeg ser ham, men det er lidt svært for jeg har brækket benet.

Mit problem er egentlig bare at jeg savner ham virkelig meget som ven, men jeg ved ikke hvad jeg skal gøre for jeg har lige gjort mig selv sygt meget til grin. Jeg har også mange andre venner, men jeg savner ikke at skulle have noget drama osv.

Undskyld over at den blev så lang, men ved ikke rigtig hvordan jeg kan forklare det kort da det går tilbage til 5 klasse, og jeg går i 8 nu.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg kan godt se at det er et problem! Jeg syndes at du skal prøve mere og mere at komme i kontakt med ham og vise ham hvorfor at han skal savne dig. Til sidst kan det være at han har skiftet mening.. :)?

  • 🦐🦐🦐, Pige, 13 år

Hej pige på 14 år. Det er helt ligemeget om det er et lille eller et stort problem, hvis det er noget, som går dig på. Jeg synes det er sejt, at du skriver herind, og jeg vil meget gerne prøve at hjælpe dig 🙂

Jeg synes, du skal snakke med ham ansigt til ansigt, og fortælle ham hvad og hvordan du føler. Det kan være rigtig svært, men efter vil du have det meget bedre. Angående det med sms’en, kan det også være, fordi at han ikke ved hvad han skal svare, fordi det måske er lidt hårdt for ham lige nu. Selvom det viser sig, at han måske ikke kan lide dig, kan i stadig bevare jeres venskab.

Så mit råd er: tal til ham, når i er alene, ansigt til ansigt, og bare få sagt det hele 🙂

Håber du kan bruge det og held og lykke!

B.h. pigen

  • anonym, Pige, 14 år

hejsaaaaaaaaaaaaaa
du kan bare lægge an på ham for at få hans opmerksomhed💙
Du skal snak med ham og sige til ham du savne ham

  • Anonym, Pige, 9 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat