Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde vokser fra mig

Mig og min veninde er, sjovt nok, gode veninder.

Jeg har altid kunnet fortælle hende alt,

men det føler jeg ikke længere at jeg kan

og jeg synes at hun bagtaler alle fra vores klasse,

og hun bestemmer over mig.

Men det vil jeg ikke blive ved med

og gider ikke rigtig at være hendes veninde længere,

men jeg føler ikke rigtig at jeg har andre.

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa❤️
Havde det på samme måde da jeg var på din alder, jeg synes du skal prøve at sige fra selvom det er mega svært. Måske er der fællesleg i jeres klasse? Ellers så kan du helt sikkert snakke med din lære omkring det, de vil ik andet end at hjælpe❤️
Jeg sagde fra, og det er noget af det bedste jeg har gjort for mig selv. Du bliver lige pludselig meget gladere❤️ Selvom du nok fremover vil savne hende en smule, der skal du bare tænke på hvorfor du endte med at sige fra

  • Du sej :), Pige, 16 år

hey

jeg synes at du skal snakke med hende. jeg har også selv haft sådan en venninde og hun var altid så led mod mig og alle andre når hun var sammen med en der hedder X. men vi gled også fra hindanen og nu ses vi næsten aldrig du kan prøve og snakke til heende og hvis hun hun ikke gider stoppe så er hun ikke det være.

håber det bliver bedre (:

  • prøver at hjælpe alle hun kan, Pige, 11 år

Hej søde.
Det er da ikke rart at høre!
Du skal vide at det er normalt at vokse fra hinanden.

Du kan jo sige til din veninde at du ikke synes det er godt det hun gør og at du ikke synes det er sjovt når hun bestemmer over dig.

Så håber jeg at hun ændrer sig😊

Knus fra mig💖

  • Anonym, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat