Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min veninde

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej pige, 12 år.
i dit brev lyder det meget som om at i er ved at vokse fra hinanden.
det sker tit i venskaber og er sikker på at du nok skal finde nogle nye veninder.
kan godt forstå hvis du er bange for at du bare vil ende med at gå alene rundt resten af din skole tid, men jeg lover dig at det hele nok skal ende godt.
men bare lov mig at du ikke bruger for lang tid på at rede et venskab, det kan gøre problemet værre.
good luck girl 🤗

  • pige, 13 år, Pige, 13 år

Hej pige på 12 år.

Jeg har vært i gemmen lidt det samme som dig, så jeghar nogen god råd til dig.

1: find ud af om du mister ven begrund af du er sammen med hende
vi du mister venner begrund af hende så hun nok ikke det rigtig for dig.

2: det alt tid godt at have venner så måske spørg nogen om de ville være sammen så for du lær du nye mennesker at kende og måske for du rigtig gode nye venner.

3: du kan måske starte til en sport hvor du kan finde venner uden at de anden ven er en del af det så kan de ikke fejl bedømme dig begrund af din ven.

Det var de råd jeg havde til dig.

Jeg havde en engang en bedste ven og jeg miste alle mine venner begrund af det og til sidst skar jeg hende fra og selv 2 år efter kunne jeg først får venneskab tilbagemed nogen som jeg altid havde vært venner med.

håber mine råde kunne hjælpe dig

  • pige på 13 år, Pige, 13 år

Hejsa!! Det du oplever et meget typisk som veninder! Vi alle har en ven eller har haft en som den du beskriver! Og ja det er pisse trælse at høre på! Forstår du bange for at gå fra hende fordi hun er din eneste ven! Men hellere være dig selv og slappe af end at skulle tænke på hende hele tiden! Kan tydeligt høre at jeres venskab ikke er det bedste mere❤️Håber du finder ud af det, finder nogle der er mere som dig og så bare for det fedeste ungdomsliv! Hyg dig

  • Anonym, Pige, 16 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat