Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mangel på venner

Jeg synes at jeg ikke har særligt mange venner

fordi jeg er sådan lidt nærvøs når jeg snakker med mennesker

at jeg er meget bange om jeg er god nok

Dreng, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige 11 år. Har rigeligt med venner, men tak for tippet skal måske prøve det med en pige i min klasse istedet 😉 vh COMANDER

  • Anonym, 16 år

Halløj!
Du skal slet ikke tænke, at du ikke er god nok. For det er du! Det kan godt føles svært at få flere venner, men det kan afhjælpes! Første step er: skam dig ikke over hvem du er. For det kan mærkes. Hvis andre kan mærke at man er lidt usikker, kan det være de bliver usikre på om man helst vil være alene eller er trist. Prøv at smil til dem fra din klasse når du går forbi dem, eller sig fx. Godmorgen til dem når du kommer til skole. Så kan man starte en samtale, eller så kan de tænke: han virker rigtig flink ham der!
Sandheden er at alle er usikre og nervøse, og tanken “er jeg god nok?” Findes hos alle. Men selv om det kan være skræmmende, så spring ud i det. Er der nogen fra din klasse, som du gerne vil blive bedre venner med? Du kan jo indvitere dem til at spille fodbold eller bare sige hej og smile til dem når de går forbi. Man skal ikke være nervøs for om man ikke er god nok, for det er man! Bare spring ud i det, vær stolt af dig selv.
Ps: måske kan du tage en bog eller noget du finder interessant med i skole. Det kan være at andre har samme interesse, eller også synes at det er mega sejt. Jeg tager selv tegneserier med i skolen, og så sidder jeg og læser i dem med mine venner.

Bedste hilsner fra Pigen

  • Pigen, Pige, 13 år

Selvfølgelig er du god nok! Jeg har prøvet/følt det.
Det er helt okay at du er genert, det er der rigtig mange der er! Men måske du skulle snakke lidt mere med folk i din klasse, så de får et godt indtryk på dig!

Du skal bare tro mere på andre og dig selv! For du er sikkert virkelig sej, så det synes jeg du skal vise overfor andre så de ikke tror at du ikke vil dem. Kh pige 12 år.

  • Hjælperen, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat