Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jeg ved ikke om mine veninder kan lide mig længere

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 14 år

Har selv lidt prøvet det med at blive holdt lidt udenfor

Og det bedste du kan gøre er at finde nogle andre fra din klasse

De er ikke vær at værer venner med hvis de alligevel bare går fra dig så bare find nogle andre

held og lykke

  • Anton, Dreng, 13 år

Hej.
Jeg synes du skal tage en snak med pigerne, eventuelt med din lærer eller mor. Jeg synes du skal fortælle dem hvordan du har oplevet denne situation, men selvfølgelig med hensigt på at løse problemet. Jeg tror at det er vigtigt, at dine veninder forstår, at du bliver ked af det da det måske ikke er bevidst de holder dig udenfor. Hvis det omvendt er bevidst, så har du i hvert fald en mulighed for at forklare dig, hvis de mener at du er grunden til deres handlinger.
Det er altid vigtigt at snakke om tingene, det kommer man længst med.
Og hvis i har været så gode veninder førhen, så er jeg sikker på, at det nok skal løse sig og blive godt igen.
Held og lykke.

  • Anonym, Pige, 17 år

Hej.
Jeg ville sige at du ikke over reagerer.
Det sådan du har det og sådan er det.
Jeg ville snakke med en forældre eller dne du er hos. Eller bare en du stoler på.
For det mega nedern at føle sige overser hvis man kan sige det.
Jeg håber virkelig dette kan hjælpe ❤️

  • Mig, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat