Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Føler mig udenfor

Hej.

Jeg er en pige på 12 år, som føler sig meget udenfor.

Jeg har en ekstremt god veninde fra min klasse. Lad os kalde hende Silje. Hun er virkelig sød.

Vi har sådan en ‘vennegruppe’, men føler mig meget udenfor.

Silje er meget anderledes sammen med de andre.

De er også rigtig tit i storecentret, og jeg var også tit med engang.

Men så begyndte de ikke at tage mig med mere. Det skal lige siges, at de alle sammen er rigtig søde.

Jeg synes bare det ikke er så rart mere, da de køber meget og har mange penge med, også kommer jeg der med mine 50-100 kroner.

Jeg ved godt det ikke er verdens værste dilemma, men vil VIRKELIG gerne have nogle råd.

Jeg går i 6, så der er også kun et år tilbage, hvor vi er sammen.

Så ved ikke om jeg bare skal lade vær med at gøre noget, eller om jeg skal gøre noget.

Tak for at læse så langt. Mvh en pige på 12 år💗

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa pige på 12 år.
Jeg kan godt forstå du føler dig udenfor, også selvom du beskriver det som et lille dilemma så syntes jeg ikke det lyder som om det er særligt sjovt. At føle sig uden for kan gøre en meget ked af det og man kan føle man er alene, jeg ved ikke om du har prøvet det? Måske kunne du fortælle din gode vindende at du føler dig lidt udenfor, eller spørge hende om i ikke skulle lave noget kun jer to sammen en dag. Det kunne måske være at i kunne gå på café, se en film hjemme hos dig eller i biografen eller bare lave noget andet sjovt. Men hvis du ikke føler at du har lyst til at tale med din veninde om det, så kunne du tale med din mor eller far, eller måske en lære fra din skole som du stoler på. Bare husk at det er okay at føle sig udenfor og at det er vigtigt at snakke med nogen om det.

Håber du kunne bruge nogen af mine råd.

  • Claz, Pige, 14 år

Hej pige på 12.
Du skriver jo selv at pigerne er rigtig søde, og det virker som om at hende der “Silje” også er en god veninde. Så hvis jeg var dig havde jeg bare taget med ned til det der center bare for at hygge og snakke. Du behøver jo ikke at bruge penge dernede, og du kan bare bruge tiden på at gå rundt og kigge. Hvis det bliver lidt træls i længden kan du jo evt. komme med nogen andre ideer. Prøv at spørg om i skal tage hjem til dig efter skole eller bare et andet sted end der hvor i plejer at hænge ud sammen, bare for at prøve noget nyt. Jeg synes virkelig at du skal nyde det sidste år du har med din klasse.

Håber jeg kunne hjælpe

Hilsen en pige på 13

  • En pige på 13, Pige, 13 år

hej jeg er en dreng på 12 år.

jeg kan godt forstå at du føler dig udenfor jeg har også været i den situation og det er ikke rart.
et råd kunde være at fortælle det til en dine venner og vis der ikke sker noget prøv at finde flere venner og prøv at være mere sammen med dem.’

jeg håber at du

  • carl, Dreng, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat