Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bedste veninde

Hej bb

Min bedste veninde er 1 år ældre end mig da det er jeg er sprunget en klasse over

men jeg kan virkelig godt lide hende men jeg er virkelig bange fir at miste hende.

Det hele startet i det her corona

vi er en venne gruppe på fem piger der er nogen tætter end andre

og jeg føler bare at hun er bedre venner med en af de andre da hun har slettet alle tt med mig men har gemt dem med hende den anden

og hun snakker meget mere med den anden og er bare virkelig bare for hun bagtaler mig og er fake

for sidste gang jeg havde en fake ven havde jeg en mavefornemmelse om hun var fake og det fandt jeg så ud hun var

hvad skal jeg gøre

Hilsen det meget nervøse pige

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej, forstår godt dit problem. Har selv lidt samme problem. Men selfølgelig er det bedste altid at tale med din veninde om det, fordi hvis hun, så begynder at rette op på sine fejl, og prøve måske at gemme dine tt. Så betyder det hun faktisk ikke er fake.
Måske kan du også høre det fra hendes vinkel.

Men det er jo måske lidt svært. Prøv måske at få nogle nye venner i klassen. Som du kan hænge ud med, så du ikke behøver at være afhængig af jeres tre venskab.

  • Anonym, Pige, 13 år

Jeg synes at du skal snakke med hende om hvordan du har det men du skal passe på har prøvet noget lignende og jeg ville ikke have at nogen kommer igennem det som jeg gjorde men prøv at snakke med hende

  • Anonym, Pige, 14 år

Kære meget nervøse pige.

Jeg synes at du burde skrive/ringe/sige til din veninde, at du føler hun overser dig lidt. Og eventuelt fortæl hende om dine tanker, og om hvordan du opfatter det. (Men gør det med en pæn tone, på den måde undgår du uvenskaber).

Det kan være mega svært, det der med veninder.. Er de fake? Bagtaler de mig? Kan de ikke lide mig længere? Man har så mange tanker, men det bedste man kan gøre er faktisk at snakke med dem om det.

Du burde også snakke med nogle nye fra din klasse. Hvis det så viser sig at din veninde er fake, så har du andre du kan snakke med. Men hvis hun ikke er fake, har du stadig andre at snakke med.

Husk! Glem nu ikke de vigtigste personer i dit liv! (Føler du at hun er vigtigt, så glem hende ikke. Kæmp for hende)

Ønsker dig alt held og lykke i fremtiden med din veninde.
Kærlig hilsen sønderjyden.

  • Sønderjyden, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat