Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

angst for at miste sin bedste veninde?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12 år.
Jeg kan godt forstå at du blev stresset.
Jeg synes du skal prøve at snakke med hende, og spørge om hun ikke vil være sammen med dig, eller om du må være sammen med dem.
Jeg håber det hjælper. 🙂

  • Camille, Pige, 10 år

Hej Pigen på 12
Vi vil meget gerne hjælpe dig og vi kan godt forstå dig, fordi vi har været igennem det samme.
Det der hjalp for os var at snakke med hindanden om det og vi prøvede at give lidt slip. Det kan selvfølgelig godt være svært så prøv at snakke med hende eller prøv at være sammen alle sammen.
Vi håber vi kunne hjælpe dig.

  • Anonym og anonym, Pige, 10 år

Hej.
Jeg forstår dig helt 100. Jeg har også veninder der også har andre veninder.
Mig og min veninde går i samme skole. Har også en veninde der flyttede for nok et halvt år siden, vi har svært ved, at holde kontakten, men en gang eller to om måneden sender vi hinanden snaps, for at finde ud af, hvordan vi begge har det. Det er det der fungerer for os, men det kan være noget andet fungerer for jer.
Hende veninden jeg går på samme skole med, ser jeg jo stort set hver dag, men når vi ikke får set hinanden, giver vi hinanden lidt plads (dvs ingen snaps eller beskeder). Tit oplever jeg hun kommer til mig dagen efter.
Jeg synes også det handler om, at give hinanden plads til at være den man er og tage ansvar for sine handlinger.
Hvis jeg nu har gjort veninden sur eller ked af det, giver jeg hende først lidt plads og om eftermiddagen, når hun har fået ro (og jeg har fået ro til at tænke over mine handlinger) kan jeg godt finde på, at skrive til hende. Det er mit ansvar, at sige undskyld, for det var mig der gjorde hende ked af det.
Først vil jeg så råde dig til, at snakke med hende, spørge om hun har brug for et eller andet. Frirum, nye venner, noget nyt…
Og ellers tage det som det kommer.
Du kender piger, vi er forudsigelige!
Jeg ønsker dig held og lykke med din veninde og din stress osv

  • anonym, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat