Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bøjle

Hej
Jeg er en dreng på 16 år

og jeg har fået tilbudt at få bøjle på.

Jeg er dog lidt usikker på det fordi jeg er bange for at folk synes det er grimt.

Jeg plejede ikke at være særlig attraktiv men her på det seneste har jeg fået et lille glow up

og jeg er bange for at bøjle ville ødelægge det hele igen.

Dreng, 16 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa!
Jeg gik med togskinner i halvandet år, og før jeg fik dem på havde jeg de samme tanker. Jeg trøstede mig selv med, at når jeg så fik dem af, ville jeg se virkelig godt ud når jeg smilte. Jeg fik dem heldigvis af en halvt års tid, før jeg blev student, og jeg kan love dig for at jeg smilte med tænder på alle billeder fra den tid. Det er 100% det værd.

Desuden så syntes jeg, at det så meget sejt ud at have metal på tænderne.

Jeg tror, at det er noget, som du skal vænne dig til ISÆR i starten! Det er ubehageligt, smertefuldt, i vejen. Men efter et par måneder tænkte jeg ikke mere over det andet end når min tandlæge sagde noget eller hvis jeg havde en tråd der stak mig i kinden.

Personligt synes jeg ikke at dine bekymringer om hvordan du kommer til at se ud med bøjle skal komme i vejen for at du kan få dine tænder ordnet. Udnyt det så længe at det er gratis – du bliver rigtig træt af det om 10 år hvis du siger nej, og dine tænder bliver værre. At have bøjle fikser ikke kun det kosmetiske, ofte gør det, at tænderne er nemmere at holde rene og sunde, og det er så meget billigere i det lange løb.

Mvh. En der er blevet 18, og ved hvor dyrt tandlæge er;)

  • D, Pige, 19 år

Hej
Nu har jeg selv haft bøjle og man vender sig til det og der er jo en god grund til at du får tilbudt bøjle, så synes du skal tage i mod det. Forresten er det heller ikke grimt til drenge. Jeg synes faktisk at det er pænt. Se det som et smykke plus dine tænder kun bliver pænere med tiden.
Hilsen A (:

  • a, Pige, 16 år

hej
jeg vil sige det samme som den første…
(vis du altså ikke har fået bøjle på allerede)
nogle er pæne med bøjle og HUSK…
det kan helt sikkert virke på dine tænder.
så tænk på dit bedste og bare rolig vis jeg var dig ville jeg være glad for det

  • pige på 12 år der giver råd til andre, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få flere gode råd til krop og udseende

Kroppen vil ændre sig hele livet. Det er en del af at blive ældre. Rigtig mange begynder at sammenligne sig selv med andre, og nogle bliver kede af det over deres udseende.

Mange børn og unge fortæller, at de sociale medier påvirker dem. Og historier om slankekure, BMI og gode råd kan være svære at forholde sig til.

Her på siden kan du få gode råd til, hvordan du kan få det bedre med din krop og dit udseende. Du kan også prøve quizzen, og lære at kende forskel på, hvad der er facts, og hvad der er myter om krop og udseende.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat