Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Tror jeg har Social Angst?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Heyy<3
Jeg vil helt klart anbefale at snakke med dine forældre om det. Du ska ikke gå med så svære ting alene, og er sikker på at dine forældre vil forstå og hjælpe dig.
Angst er flere forskellige ting, og bare fordi du bliver utryg ved nogle forskellige ting behøver det ikke nødvendigvis at være angst. Når det så er sagt, kan det jo sagtens være en form for angst så derfor er det vigtigt der blir snakket om det.
Jeg har ikke været i skole i snart 2 år, fordi jeg fik mange af de samme tanker eller “symtomer”. Jeg fik ikke skannet med nogle om det, så derfor gik det rimeligt meget galt og har nu fået konstateret social-angst. Derfor er det sp vigtigt du for sagt det til nogle🥰

  • ?, Pige, 15 år

Hej med dig
Jeg vil sige at du først skal snakke med dine forældre om det, og så efter følgende kan i i fælesskab beslutte om i skal kontakte din læge

Håber du kunne bruge mit svar. Kh mig

  • Din hjælper, Pige, 10 år

Hey<3. Jeg forstår præcis hvordan du har det, jeg har været/er i den samme situation som dig. Jeg havde det også meget svært med at fortælle det til mine forældre, men en dag blev det så dårligt, at jeg endelig accepteret, at havde brug for hjælp. jeg skrev til min mor via sms pga jeg vidste at jeg ikke ville kunne klare at sige det til hendes ansigt. Det hjalp 100%, det var som at få elefanter af mine skuldre.

long story short.
du burde fortælle en voksen du stoler og kan hjælpe dig (f.eks dine forældre). du fortjener det hjælp du har brug for. Du gør det ikk for opmærksomheden. Folk kigger ikke mærkeligt på dig, det hele er bare i din hoved <3

(ps. det hjælp du kunne få fra din skole er f.eks at blive fritaget fra mundtlige spørgsmål foran klassen, ikke blive presset til at fremlægge foran mange, osv.)

  • Nicole, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råde om hvordan du kan slappe af og finde ro

Der er forskel på at have travlt med en masse ting og så at være stresset. Det er ikke farligt at opleve mindre mængder af stress, det gør vi alle sammen. Men hvis du oplever, at du ikke kan slappe af og at du hele tiden føler dig bagud, så er det rigtig vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Der er nemlig ingen børn, der skal have stress.

Måske du tænker: Hvorfor er jeg stresset? Hvordan undgår jeg stress? Hvad er symptomerne på stress? Hvordan ændrer jeg mine forventninger til mig selv? Hvordan siger jeg nej? Hvordan får jeg mere ro i min hverdag? Hvorfor føler jeg mig aldrig god nok?

Du kan blive stresset af forskellige årsager. Det kan fx være dine forældre pludselig skal skilles og den nye situation gør dig stresset og trist. Det kan også være, at du har alt for meget, du skal nå i din hverdag. Det kan også være, at du har for høje krav til dig selv.

Her på siden kan du få gode råd og læse andre børns breve og BørneTelefonens svar. Du kan også prøve en vejrtrækningsøvelse, der kan få dig til at slappe af eller du kan lave en plan, der kan hjælpe dig med, at huske dig på, hvad der gør dig i godt humør.

Stem
Føler du dig presset eller stresset? Har du meget, du skal nå i din hverdag? Stem her og se hvad andre har svaret.

Føler du dig presset?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat