Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

klima

hej børnetelefon

jeg har i længerer tid været bekymret over for klima.

men jeg har en ven der ikke er ligeså klimabevidst

og jeg vil gerne sige det til vennen.

men tør ikke.

er bange for at hun vil blive sur over at jeg retter hende.

hvad skal jeg gøre?

12 år
Svar fra andre

Børn

Hvor er det fedt at du er klimabevidst. Jeg synes sagtens du kan rette lidt på hende, hvis du siger det på en sød måde. Ellers prøv at lave lidt sjov med det når du retter hende, så bliver det mindre seriøst, og så kan hun heller ikke blive rigtig sur.

Kh m

  • m, Pige, 15 år

Hej
Jeg synes du skal sige det til din ven og hvis hun bliver sur så bare find nogle andre at lege med en til hun godt kan se at du bare vil det bedste for jorden

  • Anonym, Pige, 9 år

Det er godt du er bevidst på hvad der sker i klimaet. Det kan være store tanker, Alt for meget for en på din alder. Jeg syndes du skal snakke med dine forældre om det. Jeg tror ikke din ven bliver sur over at du hjælper dem med at lærer noget nyt. Hvis det at hun bliver sur, skal du snakke med din natur lærer om det, og får hende til at hjælpe med at forklare at det du siger passer. Håber jeg kunne hjælpe

Held og lykke!

  • En Person, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat