Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Online venner

hej

har nogle online venner jeg rigtig gerne vil mødes med

vi er jævnaldrene,de går alle i sammen klasse på samme skole.

det er 4 drenge og jeg vil sygt gerne møde dem,

men de bor i en anden del af danmark end jeg gør,

og ved ikke helt med mine forældre hvordan de vil have det med det.

så tror det bliver lidt svært at få dem overtalt

nogle forslag ?

14 år
Svar fra andre

Børn

Halløj
Måske ville det være rart for dine forældre at kende de der drenge lidt, inden du møder dem? Der nok ikke særlig stor sandsynlighed for du får lov hvis dine forældre ikke er trygge ved dem. Tror squ ikke jeg ville få lov hvis det var nogle creeps jeg skulle mødes med!;) Så få dine forældre til at føle sig trygge ved at du mødes med dem, og så derefter spørg.
Held og lykke!

  • Caro, Pige, 15 år

Hej! Jeg kan godt forstå du gerne vil møde dine online venner! Men du skal være lidt på vagt med at møde folk fra spil og sociale medier i virkeligheden. Du ved aldrig hvem der er bag skærmen. Jeg ved godt at du føler i er virkelig gode venner og gerne vil møde dem men vær nu forsigtigt. Af samme grund kan jeg også godt forstå hvis dine forældre ikke er helt med på den men husk de kun gør det for at beskytte dig. Men hvis det er virkelig vigtigt for dig og du stoler så meget på dem har jeg nogle råd til hvordan du kan starte en samtale om det.

Råd 1: “jeg har de her venner på det her spil/sociale medie som jeg skriver rigtigt meget med.. (giv dem oplysninger om hvad i snakker om, personlige oplysninger om dem og hvorfor du stoler på dem)….. Jeg vil rigtig gerne prøve at møde dem?”

Råd 2: spørg om det eventuelt kunne være et møde et sted hvor der er mange mennesker og hvor jeres forældre måske også er med.. Det vil måske give dine forældre følelsen af tryghed.

Råd 3. Snak med dine online venner om hvordan de ville have det med det.

Det var vist nogle af de råd jeg kan give dig. Bliv nu ikke irriteret hvis dine forældre siger nej de gør det kun for at beskytte dig.

  • Anonym, 13 år

Jeg har selv mødtes med en online ven engang jsjdj. Det kan være så hyggeligt med online vennerr, men inden man mødes, skal man være 101% sikker på at det faktisk er dem du tror det er.

Du kunne eventuelt prøve at facetime med dem først? bare så du er sikker på at det faktisk er dem, du ved. Hvis det så er at I ender med at aftale noget, vil jeg anbefale at du tager en anden person med. Du kan så selv vælge om det så skal være dine forældre, dine søskende eller bare en ven 🙂
Jeg regner med at I gerne vil mødes uden jeres forældre, men man kunne måske prøve at aftale at de køre dig derhen, og så bare lige ser at du er sikker mhmhmhm hvis det giver mening-

Min pointe er, du kan prøve at foreslå for dine forældre atat de kan følge dig hen til dem, bare sådan være sikker på at du er okay og sådan, og så tage hjemmm og ja så kan i vel aftale at du ringer når du skal hentes?

  • Anonym, Dreng, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Få endnu flere gode råd om Venner, veninder eller ensomhed

Venner er noget af det allerbedste! Men hvad gør man, hvis man er blevet uvenner med sin BFF? Hvis I er kommet op og skændes og der er drama, så kan det gøre en rigtig ked af det. Hvordan løser man så konflikten og bliver venner igen?

Måske har du en ven, som går igennem en svær periode? Fx oplever skilsmisse, sygdom i familien eller kærestesorger. Hvordan kan man så hjælpe sin ven bedst muligt?

Nogen gange kan kærlighed også påvirke venskaber. Hvad hvis man bliver forelsket i sin bedste ven? Skal man sige det eller håbe det går over? Og hvad hvis dig og din ven har det samme crush? Eller hvis du kommer til at kysse med din vens kæreste?

Det kan også være, du ikke har nogen venner eller ikke særlig godt kan lide dem du har? Måske du bliver holdt udenfor eller mobbet? Måske du føler din ensom og alene og ikke føler, du kan være dig selv.

Få svar på spørgsmålene ved at læse gode råd om hvordan du kan løse konflikter med dine venner eller få råd til, hvad du kan gøre, hvis du er forelsket i din ven. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner eller du kan læse breve fra andre børn, og se hvilke råd de har fået.

Bekymret for din ven? Få flere råd til, hvordan du kan hjælpe

Har din ven fortalt dig, at der er noget, han eller hun synes er svært? Har du lagt mærke til, at din ven opfører sig anderledes end normalt? Eller er der noget helt tredje, der gør, at du bekymrer dig?

Der er mange forskellige måder at vise på, at man er ked af det. Nogle er ikke bange for at fortælle det. Mens andre holder det hemmeligt.

At gå rundt med nogle svære tanker skal ikke skjules. Men nogle gange kan det være svært at få sagt højt og gjort noget ved.

Det er derfor rigtig rart med gode venner. Venner kan hjælpe os, når vi er kede af det og få os i godt humør igen. Men husk på at når man er barn, er det aldrig dit ansvar at sørge for, din ven bliver glad igen. Det er de voksne, der skal træde til.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat