Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Nøgenbilleder

Jeg er en pige på 13

Jeg kom til at vise nogle et nøgenbillede. Altså jeg havde set nogle nøgenbilleder på Twitter og så viste jeg dem til mine venner. Fortryder jeg har gjort det, og er virkelig bange for at jeg for en skider, hvis der er nogle der siger det videre. Jeg er ikke helt sikker på om det er lovligt at vise andre ey nøgenbillede….

(Nøgenbillederne var af nogle kendte mennesker, og jeg så nøgenbillederne på Twitter. Så det er ik noget jeg har fået sendt)

Pige, 13 år
Svar fra andre

Børn

Hvis nøgenbillederne var delt offentligt på twitter, var det ikke ulovligt at du viste dine venner det, da de ligeså godt selv kunne gå ind at se det på twitter. Der er jo mange der har set billedet siden det var på twitter. Det nytter ikke noget at fortryde det, for du kan jo ikke gøre noget ved det, men dårlig samvittighed må du gerne have.

  • Ulla, Pige, 13 år

Hej pige, hvis billedet ligger online på Twitter af en kendt person og du så viser det til dine venner. Der sker ik noget ved det. Hvis det nu var en helt anden person som lagde et nøgenbilled ud af en anden også du tog et scenen shot og sendte det til dine venner, så kunne du godt få konsekvenser. Men fordi det en person som har lagt det ud på sin egen profil, så får du ik konsekvenser, fordi det ikke er en anden der har lagt det ud. Så du skal ik være bange for at der vil ske noget.

  • Lærke, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvordan er dit digitale fællesskab?

Når man skriver sammen online, kan tonen hurtigt blive grovere, og vi kan nemt misforstå hinanden. Det kan være fordi, vi ikke kan se andres reaktioner, og derfor ikke opdager, at de måske er blevet kede af det.

Er du blevet mobbet, holdt udenfor eller talt grimt til på nettet, er det ikke okay. Og der er heldigvis en masse voksne, som skal hjælpe dig med at få det stoppet, så du kan få det bedre.

Klik dig videre her og få gode råd til dit digitale liv og fællesskab!

Trin for trin hjælp
Har du været udsat for ulovlig billeddeling? Få hjælp her, hvis nogen har delt et billede eller en video af dig.

Er dine private billeder blevet delt?

billeddeling

Er dine private billeder blevet delt? Eller har du selv delt billeder eller videoer?

Uanset om du selv har delt, har modtaget noget eller selv er blevet krænket, er det det vigtigt, at du reagerer.

Læs mere her og få hjælp til, hvad du kan gøre hvis du er stødt på det eller selv har været udsat for billeddeling. Du kan også få gode råd, læse andre børns breve, quizze eller se film om billeddeling.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat