Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skole skift igen?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hvis du virkelig har det så hårdt på din nuværende skole, og ikke har lyst til at gå på den syntes jeg helt sikkert at du skal gøre det. Jeg forstår at det kan være hårdt at flytte skole.

Men som du selv siger kender du allerede nogen som går der. Hvilket måske får dig ril at føle dig mere tryk ved det.
Ikke alle klasser er gode til at tage imod nye. Men som du selv siger syntes du at den anden skole lyder rigtig god.

Jeg syntes ar du skal gå med din mavefornemmelse. Prøv at gøre sådan her: Forestil dig at du fortæller til folk at du skal flytte skole… og se hvordan du har det i kroppen.

Ved godt at jeg er lidt yngre end dig, men vil alligevel prøve at hjælpe…
Det kan også være at du slet ikke kan bruge mit råd. D’ er også helt okay😁

Held og lykke. Hilsen en pige der godt forstår hvordan du har det

  • Fodboldnørd3000, Pige, 11 år

Hvis du beslutter dig for at skifte skole, hvilket jeg syntes at du burde hvis du ikke får det bedre. Er at være åben. Når du kommer ind i en ny klasse hvor du ikke kender ret mange af de andre så vær åben. Når man starter på en ny skole kan man selv få lov at vise hvem man er. Du skal selvfølgelig ikke lave om på dig selv. Men hvis vi fx siger at du er genert. Så prøv at hilse på folk med oprejst pande. Og smil.

Held og lykke. Hilsen Matematikpersonen

  • Matematikpersonen, Pige, 11 år

Hej pige.
Jeg har selv prøvet at skifte skole og jeg kender føelsen. Jeg skal også selv op på en anden skole i syvende. Du skal huske på altid at tænke på hvordan du selv har det med det. Hvis dem i din nuværende klasse ikke viser interesse for dig er det bare deres problem. De går sandsynligvis bare glip af en masse sjove oplevelser og tider med en dejlig pige. Jeg vil nok anbefale dig at tale med din forældre eller andre i din familie som du føler dig tryg ved. Hvis dine forældre gerne vil dig det bedste vil de også gerne have at du har det godt. Nu må vi se om vi overhovedet skal i skole efter d.10 maj. Jeg håber det var svar nok og at det kunne hjælpe.
Hilsen en hjælpsom pige fra 6 klasse.

  • Candy_Queen, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs mere om skoleskift

Tænker du på at skifte skole eller skal du snart skifte skole? Der kan være mange grunde til, hvorfor du vil skifte skole. Nogen børn skifter f.eks. skole, hvis de bliver mobbet eller ikke føler, at de passer ind i klassen. For andre handler det mere om undervisningen, og de har enten brug for mere hjælp eller flere udfordringer.

Det er en stor beslutning at skifte skole, og det er vigtigt, at du får talt med nogen om det. Måske er du usikker på, om et skoleskift er noget for dig? Måske har du brug for hjælp til at tage beslutningen? Det kan også være, du ikke helt ved, hvordan et skoleskift fungerer.

Hvis du snart skal skifte skole, kan det være du tænker over, hvordan du får sagt ordentligt farvel til dine gamle klassekammerater. Eller hvordan du får venner i den nye klasse.

Få svar på spørgsmålene om skoleskift og få en masse råd om, hvordan du får det sagt til dine forældre eller lærere. Du kan også se videoer og få tips til, hvordan du får nye venner i en ny klasse eller læse breve fra andre børn, der går med samme overvejelser.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat