Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvad tænker i om os?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg går i 7. og selvom jeg synes i er små så er de fleste da meget søde. Det et par stykker der som du nævner spiller meget smart og sådan men du lyder da meget sød😊

  • Trine, Pige, 14 år

Jeg ved hvordan du har det, for sådan har alle haft det.
Prøv at kigge på dem i årgangene under dig selv. Hvad tænker du om dem? Formentligt er det sådan dem der er ældre end dig har det.
Jeg går selv i 2.g, og tænker på første g’erne som små børn. Sådan er livet bare de første 20-25 år, fordi at man udvikler sig så meget som person men også fysisk.

Det kan godt være at du føler dig lige så moden som dem, der er ældre end dig selv, og det kan da også være rigtigt. Men typisk er man ikke mere end ét mentalt år ældre, end de andre på din fysiske alder.
Og hvis man virkeligt er det, så bliver man (i folkeskolen) også rykket en årgang op.

Lad mig give et eksempel, som jeg ofte ser: Tinder.
Mindst en gang om ugen ser jeg en mindreårig på tinder, som i sin profil skriver at de er “super modne af sin alder”. Men for os andre ligner de virkeligt bare små børn, og kun ganske få er tiltrukket af dem alderen på disse svinger mellem 12-15. Problemet er bare, at hvis du absolut er nødt til at proklamere, at du er noget (f.eks. Moden) for at folk tager dig seriøst, så er du det ikke.

Min pointe ér: bare fordi du føler dig stor og moden som dem der er ældre end dig, så betyder det ikke, at du er det. Man opfatter sig selv anderledes end andre gør det.

Alt det til side.
Det betyder dog ikke, at din årgang og de ældre årgang ikke kan spille fodbold sammen. Det kan faktisk være ret sjovt, selvom at de ældre elever nok vil klare sig meget bedre.

  • Anonym, Dreng, 18 år

hej
jeg går selv i 7 klasse, og jeg tror det er helt normalt du tænker sådan.
altså jeg tror måske vi ser jer som lidt små fordi der er 2-3 års forskel imellem jer og os. hvis man tæller alder, hvis i måske er 11 og vi måske er 14-15.
men derfor kan i godt være virkelig søde og måske sjove at snakke med<3
jeg syntes ikke du skal bekymre dig så meget om hvad andre tænker, bare tænk du er god nok som du er og hvis de ældre ikke kan lide det så skal du bare huske dine egne venner og nyde tiden med dem!! tror også der er forskel på fx 5 og 7 klasser
7 klasser taler måske om andre ting end 5 klasser. så defor tænker mange 7 klasser måske de ikke har så meget at snakke om med 5 klasser, men det er ikke noget personligt overhovedet tror virkelig bare du skal være glad for dine egne venner, og hvis der er en sød 7 klasse fx, kan du da godt gå hen og sige hej, så kan det være i har det sjovt sammen.
håber mit svar gav mening og du forstår mig
held og lykke <3

  • emilie, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Det er helt almindeligt, at man føler ubehag, når man bliver bedømt af andre, men hvis nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst, så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

Her på siden kan du få gode råd. Du kan også få et opmuntrende citat, få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen, afstemningen eller læse andre børns breve.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat