Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pige på 11

Jeg virker altid glad i skolen

men jeg har det virklig dårligt inden i

jeg føler mig altid usikker

og føler ik jeg kan være mig selv

vis jeg bliver nervøs

begynder jeg bare og græde

og jeg syntes det er pinligt

og græde foran andre

hvad skal jeg gøre for

ikk og føle mig så usikker??

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Snak med en voksen! En lære kan især være godt hvis du mest har det dårligt i skolen. Nogle skoler har skolepsykologer man kan snakke med. Tjek om i har en og om du evt kan komme i kontakt.
Og snak med dine forældre om det. Den slags følelser er selvfølgelig helt okay og normale at have for mange. Men det kan stadig være et problem man måske skal have hjælp til at løse. Lov mig at du lige vil snakke med dine forældre. Det hjælper altså virkelig.

Og selvfølgelig er det altid rart at snakke med en ven man er tryg ved. Venner på ens egen alder kan tit genkender følelserne og det er rart at snakke med en der har det ligesom en selv.
Jeg ville ønske at jeg kunne give dig en hurtig løsning men den slags problemer bliver for det meste ikke løst med det samme. Det tager tid at bygge sin selvtillid op og det er svært at komme af med stress og nervøsitets reaktioner som at græde.

Vær sød ved dig selv. Du gør intet galt. Det er også mega godt at du kan sætte ord på dine følelser som i dit brev og endda sende det til andre børn. Det er mega sejt og modigt. Husk at du fortjener at være glad og du fortjener at få hjælp til dine problemer så vær ikke bange for at spørge om hjælp. Du er kun 11 og den her slags problemer er ikke noget du skal løse selv <3

  • anonym, Pige, 15 år

Jeg har det på samme måde for mig hjælper at snakke med en tæt veninde eller lære Jeg har fx fået en aftale med at jeg må velje en og sidde med et andet sted. så jeg ikke føler mig så usikker. For at snakke om noget hyggeligt kan godt hjælpe en gang imellem

  • Pige på 11, Pige, 11 år

Havde det en gang på samme måde men jeg lærte at acceptere at vis folk ikke kunne elske mig for den jeg er så er de ikke det hver. Nu har jeg en kæreste en masse venner og er super glad. Udover dårlige dage men dem har alle. Man skal ikke tænke for meget på hvordan man ser ud bare på at være interesseret i andre og spørger ind til dem. Du skal heller ikke tænke at du ikke er god nok for ingen er perfekt. Nået jeg gjorde var at hver dag ville jeg stå forand spejlet og snakke til mig selv og sige ting som “ej shit du er lækker du ligner jo nærmest Belle hadid” og så lærte jeg mig selv at acceptere min krop. Der vil altid være fejl men dem slipper man ikke fra. Uanset hvor hårdt man prøver kan man altid finde en fejl men så kan man tænke på om man ville lægge mærke til det ved ens egen veninde og det ville man nok ikke. Det er det indeni der tæller.

  • Anonym, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Hvad gør man, hvis man er Skoletræt?

Gode råd om at være Ny i klassen

Skole og efterskole Andre der hjælper

Uddannelsesguidens eVejledning

Vejledning om uddannelse og job
Læs mere

Har du eksamensangst? Få flere gode råd her

Måske har du tanker som: Hvordan undgår jeg eksamensangst? Hvordan skal jeg forberede mig inden min eksamen? Er der øvelser til eksamensangst? Hvad gør jeg, hvis jeg ikke kan huske, hvad jeg skal sige?

 

Måske du kender at nervøsiteten vokser sig så stor, at den nærmere bliver til en eksamensangst? Så er det vigtigt, at få talt om det med nogen.

 

Her på siden kan du få gode råd til at få dine katastrofetanker ud af hovedet, lægge en plan for, hvordan du forbereder dig, prøve vejrtrækningsøvelsen eller læse andre børns breve.

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat