Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

vred på mine forældre omkring skillsmisse

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

hej!
virkelig, så forstår jeg rigtig godt din frustration. det hele er sket så hurtigt. og jeg tror godt dine forældre kunne handlet situationen anderledes. for det har jo taget på dig. du er blevet vred og forvirret, og jeg havde haft det på samme måde. mine forældre er også skilt – det blev de for 6 år siden. men dine forældres skilsmisse har været forvirrende, med at de så kom sammen og blev skilt igen.
måske kunne du skrive et brev? for eksempel lige før du går hen til din far ligger du brevet i din mors postkasse eller i hendes hus. så behøver du ikke sige det direkte til hende, men du kan komme ud med det, uden at skulle se hendes reaktion.
Jeg håber jeg kunne hjælpe, og jeg håber du finder ud af det.
Kh Solbær

  • Solbær, Pige, 12 år

Kan virkelig forstå din situation. Det ligner jo en hel dramaserie.
Jeg synes, at du skulle slappe af, hvorfor skal du blive sur på dem? Du skal bare være ligeglad med dem og hvad de gøre. Du har dit liv, og hvis de har besluttede at gør de ting, uden at har spurgt ind til din mening, synes jeg ikke at du skal tænke på dem.
Min mor siger også dumme ting, bare lad som om du ikke har hørt dem, og vær ligeglad.
Jeg kan godt forstå at det er din tætteste familie, og du kan ikke “bare” vær ligeglad, fordi det er jo en del af dit liv. Så er det også et valg du skal tage.
Find en ting som du rigtig godt kan lide, og ikke tænke på andet end det mens du gør det. F.eks yoga eller dans eller et eller andet. Hør noget musik, det kan tit berolige mig. Jeg vil også gerne anbefalde noget klassisk musik. Det er virkelig god til sådan noget.
Håber du får det bedre.
Kram

  • L, Pige, 8 år

Hej. Mine forældre er også skilt og har været det siden jeg var helt lille men på det seneste har jeg lagt mærke til at der hele tiden er en lille næsten usynlig kamp mellem dem om at tage hinandens tid og at vi ikke må kontakte den forældre vi ikke er hos og meget mere. Og jeg tror ærligt aldrig det stopper. Men man venner sig efterhånden til det. Jeg bliver også tit vred på mine forældre når de “bagtaler” hinanden ved hele tiden at kritisere og disse hinanden. Jeg tror også at der er en masse ting de ikke fortæller mig. For et eksempel har min far lige nu en pige ven og de siger at de bare er VENNER men jeg er ret sikker på at de sover sammen uden at være kærester.

Jeg synes at du skal sige til dine forældre at du ikke syndes at de kan været det bekendt at holde dig udenfor og at de skal fortælle dig hvad der sker for det har du også ret til at vide.

Jeg forstår godt at du er vred det er helt naturligt❤️

  • ..., Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat