Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilles?

Hej jeg er en pige på 11 år som gerne vil have hjælp ril mit problem.

Min mor og far er tit sure på hinanden.

Men nu er det anderledes. Min mor går tit på bar og siger til mig at hun vil møde en anden fyr end min far.

Jeg er meget bekymret for om de skal skilles og tænker hele tiden på det

Hvad skal jeg gøre?

Kh pige på 11 år

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

hej pige på 11 år

vi syntes du skal snakke med dine forældre om det, vis ikke du tør/har lyst så tal med en pædagog eller lærer.

hvis du kender nogle der været ude for nogenlunde det samme kan du snakke med dem, du kan bare spørge hvad de gjorde du behøver ikke sige at du selv er ude for den samme situation.

  • to piger den ene har skillte forældre, Pige, 11 år

Hej mine forældre er også skilt da jeg fandt udvalg det i starten var det slemt for mig men så flyttede min mor og mine to store søskende og jeg fik en pap far og tre nye store søskende så idag har vi en god familie og jeg ved ikke hvad jeg ville gøre vis jeg ikke havde min papfar så vis dine forældre skal skilles er det nok fordi der er en mening med det og så får du måske mere familie der elsker dig😊 håber du kunne bruge mit svar😊

  • Pige på 11 år, Pige, 11 år

Hej
Syntes du skal snakke med din mor eller far eller måske et andet familiemedlem om det! Har selv skilte forældre! Det kan også være en pædago eller noget! Det er mit bedste råd!

  • Pige på 12 med skilte forældre, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat