Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Skilles

Hej jeg er en pige og mit problem er at min mor og far skal skilles og jeg ved ik hvem jeg skal bo med…..

min mor siger at vi flytter langt væk fra min far… så jeg tror ik jeg kan besøge ham mere

men jeg elsker min mor hun er altid ved min side når der sker noget

men please svar hurtigst muligt! 🙁 🙏🏻

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hejsa. Puuuh, det er jeg ked af at høre. Det er ikke sjovt når ens forældre at skilles.
Fordi du er 12 så har du ret til at blive hørt, så hvis du ønsker at bo hos din far så vil der blive taget hensyn til det.
Det bør ikke være sådan at du skal vælge “mellem” dine forældre. Måske du kan spørge din mor om hvorfor hun vil flytte så langt væk? Måske hun svarer at det er fordi hun vil have dig for dig selv eller noget. Uanset hvad så synes jeg du skal sige til hende at “mor, det kan godt være at dig og far ikke er sammen mere, men i er stadig mine forældre”. For bare fordi dine forældre er skilt, betyder ikke at du skal miste en af dem. De vil altid være dine forældre, og det håber jeg at både din mor og far kan respektere.

  • Brombeertje, Pige, 15 år

Mine forældre er også skilt, og har været det i snart 10 år. Jeg bor cirka 150 kilometer væk fra min far, hvilket er lidt hårdt nogen gange.

Husk ligegyldigt hvad der sker, kan du altid besøge din far i weekenderne, hvis du kommer til at bo mest hos din mor. Det gør jeg blandt andet selv, og det vænner man dig hurtigt til. Håber mit svar kunne hjælp 🙂

  • Jeg elsker Christian, Pige, 14 år

Hej pige på 12

Kan rigtig godt forstå dig og sætte mig ind i din situation.

Jeg synes i skal lave en syv/syv ordning, altså hvor du er i en uge hos din mor og en uge hos din far.

Hvis det så ikke vil fungere, så synes jeg du skal besøge din far i weekenderne, hvis det passer bedre såleds.

Hilsen pigen på 14.

  • Pigen på 14 år, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat