Brev

Skal mine forældre skilles?

hej, jeg er en pige på 12 år.

jeg vil gerne have hjælp fordi, mine forældre skændes hele tiden.

Jeg holdt fødselsdag for pigerne fra min klasse her i sidste uge, og vi skulle ud og bowle.
selvfølig skulle mine forældre med.
men min far og mor havde været uvenner, i nogle dage, de skændes bla meget på den dag.

min far valgte ikke af tage med alligevel, fordi han gad ikke have noget med min mor af gøre.

Jeg glemte også af sige at jeg har en handicapet storebror som også fylder meget for mine forældre. Bla min mor som er rigtig stresset og står op meget tidligt vær morgen for at hjælpe min storebror i skole.

Men her igen i aften, blev de rigtig meget uvenner, og de vil aldrig snakke til hinanden. fx hvis jeg spørger om noget siger de “spørg DIN mor/far”..

Jeg er bare bange for at de skal skilles..
næsten vær dag, efter skole går jeg op på en slags “klippe” og der sidder jeg bare og kikker på bilerne mens jeg hører trist musik..nogle ville nok sige det ville gøre det være, men jeg begynder sjovt nok af græde når jeg høre det musik..
men det hjælper for mig af græde ud.

Hilsen pigen på 12.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12❤️
Mine forældre er ikke skilt men der var en periode i mit liv hvor jeg trode det, hver gang jeg var sammen med min mor, sagde hun noget ondt om min far som fx han glemmer også bare alting! Og hver gang jeg var med min far og jeg sagde noget om min mor så prøvede han at tale om noget andet. Men da jeg sagde til dem hvad jeg følte ændrede det sig, så jeg syndes du skal sige dine tanker til dine forældre og tale med dem om tingene.
Håber du for det bedre søde❤️
Mvh xxxxx

  • Anonym, Pige, 11 år

Hej, pige på 12, jeg synes du burde snakke med din mor og din far om hvordan du har det, hvis det er for svært, så synes jeg du skal fortælle det til din lære eller måske også en god veninde. Trist musik det elsker jeg også ahah, det græder jeg også over tit ;D. Du kan også prøve at Chatte med Børnetelefonen?, de ville nok give dig nogle gode råd til hvordan det hele kan ændre sig (:
Mvh xWx

  • xWx, Pige, 13 år

hej vis det var mine forælder der skendes så menget ville jeg sige det til nogen måske en lære eller en besdeforælder eller måske en lære

  • hej, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier
Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat