Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Savn ved skilsmisse

Hej,

Mine forældre er skilsmisse

det har de været i mange år

hvor der ikke har været nogle problemer

Jeg er begyndt at savne

den forældre jeg ikke er ved rigtig meget.

Jeg vil gerne høre om i har nogle foreslag til

hvad der kunne hjælpe mig med at få det bedre.

Hilsen pige 12 år

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige på 12.
Jeg forståer udmærket de bekymringer du går med. Mine forældre er også skilt og har været det siden jeg var 12. Jeg bor no kun ved den ene forældre og savner ofte den anden. Et råd jeg engang fik var at have et billede af den anden forældre på dit værelse. Altså have et af forældre 1 på dit værelse hos forældre 2. Det hjælper i hvert fald mig meget. Se skriver jeg tit med mine forældre på beskeder. De skriver og spørger om jeg har haft en god dag og sådan. Det er altid rart. Så savner jeg dem ikke lige så meget. Jeg håber du kan bruge det til noget!

  • E, Pige, 15 år

Hej pige på tolv❤️
Jeg forstår dig godt mine forældrer er også skilt, og jeg kender godt følelsen at at savne den ene forældrer. Jeg plejer at skrive eller ringe til den ene forældre når jeg savner dem.💝

  • N, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat