Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Pap søskendes mor er min klasselærer

Hej Alle.

Mine forældre er skilt og min mor har fået ny kæreste.

Han er sød nok, og har 3 børn.

Mit problem er så at jeg har fået ny klasselærer og hun er min papfars eks.

Hvilket vil sige at når hun snakker om sit liv,

handler det meget om hendes børn

som jeg er meget tætte med.

Hver gang får jeg en dårlig smag i munden og bliver helt nedtrykt.

Ved ikke hvad jeg skal gøre, hvis jeg overhoved skal gøre noget.

Håber virkelig at i vil hjælpe mig.

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes ikke at du skal tænke så meget over det. Måske hvis du snakker med din mor og papfar kommer du til at have det bedre. Ellers synes jeg ikke at du skal tænke så meget over det.

  • Anonym, Pige, 15 år

Jeg kan virkelig godt forstå, at det må være mærkeligt. De andre siger, at du skal flytte skole. Har du det ellers godt i klassen?
Hvis du har det, så synes jeg ikke, at det er dit ansvar. Med det mener jeg, at det er DIG som skal gøre noget. Hvis jeg var dig, ville jeg gå op til inspektøren, og bare stille og roligt fortælle, hvordan landet ligger. Det tror jeg godt, han vil forstå. Så må han skaffe en ny lære. Eller finde på noget andet. Det er ikke dig, som har ansvaret at flytte, hvis du ikke har lyst.

  • s, Pige, 16 år

Hej. Jeg forstår dig godt, men har du det godt i den klasse og hvis det er så træls har du så prøvet at snakke med din papfar om det. Husk det er dit valg og hvis du ikke har det godt med det så syntes jeg helt klart du skal gøre noget ved det💞

  • Abl, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også få viden om dine rettigheder eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat