Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Min Far Råber meget

Hej.
Jeg er en pige på 11 år.

Min far og lillebror råber og skriger tit af Hinanden.
Jeg er skilsmissebarn, så min mor er ikke til stede når det sker.
Jeg ved ikke hvad jeg skal gøre i sitorationerne…

Måske har i nogle gode råd??

Endelig skriv!!

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Jeg ved fordan du har det. Min mor finder hele tiden en ny kæreste. Jeg har ikke kendt min far og jeg ved ikke hvor han er. Min mor siger han er en kujon og at vi ALDRIG kommer til at se ham. Jeg er trist over det, men såden er livet. Du skal prøve at tale med din far og lillebror om det. Sig til dem at fordan du har det. Og når de skændtes så kom ind i samtalen og prøv at snakke om det. Jeg hopper det virker.

  • Rebecca, 16 år

Hej, jeg er en pige på 13 år. Jeg har selv prøvet mange oplevelser der lignede din oplevelse, men der har det nok været mig og min mor der har skændes. Nu er jeg blevet lidt ældre end den gang, og har fundet ud af at det er meget nemmere bare at snakke om det, med sine forældre, også selvom det kan virke lidt mærkeligt. Sig det så hurtigt som muligt, men spørg ham forsigtigt, det er helt klart den bedste løsning, for mig. Eller spørg din lillebror hvordan han har det med det. Måske kan du snakke med din far om hvordan din lillebror har det med det også. Håber det kan hjælpe dig…

  • Anonyme pige, Pige, 13 år

du skal fortælle til din far, at du ikke kan lide når han skændes med din bror. jeg er sikker på at han nok skal forstå dig.

  • Anonym, Pige, 11 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat