Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Kan jeg bo kun et sted?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Kære pige på 12 år
Det ikke så sjovt og vælge!
Men du kan jo sige det her til din mor:
Mor det fordi du har lige fået ny kæreste og jeg synes bare det er lidt svært! Jeg ville gerne være hos far! Men jeg er bange for hvad du tænker!

Jeg sikker på din mor nok skal forstå!:)
Held og Lykke
Kh mig

  • Den hjælpsomme pige, Pige, 12 år

Hej
Kan virkelig godt forstå dig – da du ikke vil gøre din mor ked af det.

Men det slet ikke, som i slet ikke tarveligt af dig at sige du gerne vil bo hjemme ved din far på fuldtid. Du tænker på dig selv, og hvad du har brug for, da du også skal passe på dig selv.

Og hvis det er pisse hårdt at sige farvel til din far. Og du ikke føler dig tilpas, hjemme ved din mor i den uge du skal være hos hende.
– bliver alting bare svære, hvis du ikke har det godt når du er der hjemme hos din mor.

Har du talt med din søster og/eller far om det her?
Hvis ikke vil jeg anbefale det, især med din far. Så I kan finde en løsning, da du skal have det godt når du er hjemme.

Din mor vil nok helt sikkert blive ked af det, føle sig som en dårlig mor. Men hvis hun elsker dig, vil hun nok også acceptere dit valg. For at se dig glad.
– og der er jo ingen der siger, du ikke kan være en weekend hos hende hvis du føler for det. Eller bare lige komme på besøg.

Men igen det ikke tarveligt at tænke på sig selv – mine forældre er også skilt, og min far har gjort noget som jeg ikke acceptere. Som også har gjord mig ked af det. Jeg har valgt jeg ikke vil se ham.
– og det var slet ikke nemt, men hvis jeg skulle passe på mig selv. Måtte jeg nød til det.

HUSK! Pas på dig selv

Vh C

  • C, Pige, 17 år

Hej pige på 12 år. Mine forældre er også skilt og jeg forstår dig 100% og jeg forstår også at du har det som du har det. Men du skal huske at du skal først og fremmest gøre sådan at du kan blive glad. Og det er din mor og far der er de voksne som der burde bekymre sig om dig!

  • Mtd, Pige, 12 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Skal din mor og far skilles? Få gode råde her

Hvis ens forældre skal skilles, kan man opleve at have mange forskellige følelser. Måske man bliver bange og nervøs, det kan også være man bliver rigtig ked af det eller vred og nogen oplever også lettelse, hvis ens forældre har skændes meget. Man kan også sagtens opleve at have alle følelserne. Måske hverdagen pludselig ser anderledes ud og derfor tager det tid at vænne sig til, at mor og far bor hver for sig

Måske du tænker: Hvor skal jeg bo? Hvordan har min mor og far det? Er det min skyld de skal skilles? Hvem skal flytte? Skal jeg skifte skole? Skal jeg vælge side? Hvorfor skændes mor og far? Hvorfor spørg mine forældre ikke, hvordan jeg har det? Skal jeg bo med mine søskende? Hvordan fortæller jeg til mine venner, at mine forældre skal skilles?

Det er vigtigt at sige, at det aldrig er børnenes skyld, når forældre vælger at blive skilt.

Her på siden kan du finde svar på spørgsmålene ved at se film om blandt andet, hvad man kan gøre, hvis man har det svært med sin papmor. Du kan også spille Sjit Show prøve quizzen om skilsmisse eller læse andre børns breve.

Du har en Initiativret

Det betyder, at når du er fyldt 10 år, kan du bede Familieretshuset om at holde et møde med dine forældre, hvis du ikke har det godt med det, der er blevet bestemt i forbindelse med dine forældres skilsmisse. Det kan f.eks. være om, hvor du skal bo, hvor tit du skal se den forælder, som du ikke bor hos eller noget helt andet, som du måske er ked af.

Du kan ringe til Børnenes skilsmissetelefon på telefonnummer 20 60 05 50 eller du kan udfylde blanketten og sende den direkte til Familieretshuset. Print brevet her.

Du kan også få en bisidder fra BørneTelefonen til at hjælpe dig.

Hvis dine forældre er skilt, og du ikke er tilfreds med, hvordan du skal bo, kan du bruge din initiativret

Du kan få en Bisidder fra BørneTelefonen

Hvis du skal til møde i kommunen eller i Familieretshuset, kan en voksen fra BørneTelefonen gå med dig. Det er helt gratis at få en bisidder.

Spil

Sjitshow

Det er tid til et familiebillede! Men hvem skal have en hundelort på hovedet, og hvem skal have et smækkys? Hvem skal ligne en zombie, og hvem skal være superhelt? Du bestemmer – for det er DIN gakkede familie!

Spil om skilsmisse og om skøre familier

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat