Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Bange for første gang

Okay så jeg er virkelig bange for

at have min første gang.

Jeg er bange for at det kommer til at gøre ondt.

Jeg ved heller ikke hvilken alder

det er såen normalt at gøre det??

Men på samme tid vil jeg virkelig gerne snart gøre det,

men er bare bange.

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Jeg vil had at du ved at man slet ikke skal gøre det før sin konfirmation. De fleste gør det først som 16-18 år. Du skal gøre det fordi du har lyst og fordi det føles rigtigt og du har lyst. Jeg håber at du også har en god partner at gøre det med. Bare sørg for i begge er enig om hvor vidt det skal gå og om i er helt bombe klar til det. Man kan ikke tag det tilbage. Jeg har heller ikke gjort det endnu. God konfirmation. God Første gang. Håber jeg kan hjælpe. Gør hvad der føles rigtig

  • Håber jeg er en hjælp, Pige, 14 år

At have sin første gang er meget forskelligt fra person til person. Jeg har veninder der har været i lange forhold (8 måneder f.eks) uden at “midste deres mødom”. Selv havde jeg min første gang som 15 årige. Det var der jeg følte mig godt tilpads med sitationen og min daværende kæreste. Jeg mener at det godt at føle sig tryk med personen så det bliver en rar oplevelse. Men som sagt har mange af mine veninder valgt at vente selv om de følte sig trykke, simpelthen bare fordi de ikke var klar på det endnu. Man kan sagtens gøre andre ting der stadig kan være frække, pirrende og spændende uden at det behøver at være sex. På den måde kan man også sagtens have et spændende sexliv uden at der er tale om sammenlege. Det altså helt op til dig hvornår du føler dig klar og frisk på idéen. Hvis du er afslappet er der oftest ingen smerte og selv hvis der er lidt bliver det hurtigt bare rart. Så det godt at være med en der respektere dig og din krop og tager det stille i starten. Håber det her hjælper <3

  • Anonym, Pige, 17 år

Det er så naturligt. Der er mange der ikke har i din alder og mange der gør og de fortryder det også 🙂

  • Anonym

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat