Brev

Skal jeg eller skal jeg ikke?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Hejsa, jeg har en kæreste på nogenlunde samme alder som mig, men jeg har været tæt på at have sex før, ligesom dig men jeg kom til at tænke på noget, som du også lige skal overveje.

Sex er en “stor” ting første gang, så at gøre det med en man ikke har nogen følelser for, og ikke ser noget i, kan være en ting man fortryder, dengang jeg var tæt på det tænke jeg ikke over det, fordi jeg bare troede det ville være sejt og gerne ville udforske det, men hvis det var mig der skulle bestemme, ville jeg vente til at jeg fandt en sød kæreste, og så kunne gøre det med ham.

Og det kan være at det bliver træls at se ham i hverdagen, og at det bare bliver akavet.

Håber du finder ud af det. 🙂

  • T, Dreng, 16 år

Du bør ikke have s*x med nogen før du føler dig klar, især hvis du ved at han ikke “elsker” dig.
Hvis du er bange for at det skal gøre ondt, syntes jeg at du skal vente til at du får en kæreste som du føler at du kan stole på.
Det er som sagt en meget stor ting for mange, og mange vil nok altid kunne huske deres første gang. Men selvom du godt kan lide ham, så syntes jeg altså at du skal vente.

  • Fråderen (Intern joke), Pige, 11 år

Du skal selvfølgelig prøve at have sex med ham, husk det er din egen beslutning, når du er klar. Men du kan eventuelt bede ham om at tage det lidt stille og roligt i starten, selvfølgelig på en Høflig måde. Han synes nok ikke det er akavet fordi det er normalt. Men jeg tror at han også er lidt nervøs. Men det skal nok gå.

  • Nutella, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat