Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Mere lyst om foråret?

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Har det på helt samme måde. Tror bare det fordi det er blevet varmer i vejret og at man bare er klar på at det er sommer og man kan være ude og feste udenfor.

  • X, Dreng, 17 år

Altså nu er jeg ikke hjerneforsker, men jeg har det faktisk på samme måde. Jeg ville faktisk gå så langt at sige, at det er pisse irriterende for mig. Jeg hader at være liderlig konstant.
Tænker at det har noget at gøre med at vi automatisk forbinder varme, lys og tryghed med paring? Altså sådan helt genetisk.

  • D, Dreng, 15 år

Hey
Det lyder til. at du er i ganske godt humør.
Det du beskriver er nemlig helt normalt. Om foråret, hvor at solen begynder at bryde igennem, sender det hormoner til hjernen, der gør os glade. Glæden kan derefter blive udviklet til en fase, hvor vi tænker meget på sex.

Knus forårspigen

  • K, Pige, 17 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat