Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Jomfru og mødom

Hej jeg er en pige på 15

jeg har idag været sammen med min kæreste

og han gav mig finger for første gang

og den kom langt op i mig

vil det sige at jeg ik er jomfru mere

og skal man have sex for at miste sin mødom?

Pige, 15 år
Svar fra andre

Børn

Det er egentlig ikke rigtig nogen mødom på den måde altså jo du er stadig jomfru Ik men du skal ikke bekymre dig om din mødom for man kan ikke se den ellers ville de fleste piger nok også have mistet deres mødom til en tampon

  • Anonym, Pige, 16 år

det behøver ikke at være første gang man mister sin mødom, det kan godt være efter mange gange. Hvis du er i tvivl så søg på google, det hjalp mig.

Knus herfra

  • Hjælpen er på vej!, Pige, 14 år

Rent teknisk set tror jeg nok man siger man siger at mødom er noget man mister første gang man får en pik op i skeden. Sådan snakker piger i alt fald om det. Så når de siger de er jomfruer betyder det de ikke har haft en pik i skeden. Men sex er jo rigtig mange ting som der også er en der skriver så jeg synes selv man skal definere hvornår man ikke er jomfru længere. Sex behøver jo ikke betyde pik i skede. Hvad med piger der er sammen med hinanden? Vil de så altid være jomfruer? Og sex kan jo også være at man får finger eller bliver slikket eller får pik i numsen. Er man så jomfru? Jeg synes det ikke. Så jeg synes helt selv du skal definere om du er jomfru. Det skal andre ikke gøre for dig.

  • sød pige, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat