Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Er det normalt?

Jeg er en pige på 14 år. Der næsten lige har fået sin første gang finger.

Og et par dage efter gav jeg også hj.

Jeg ved bare ikke om, jeg er klar til sådan noget, eller om jeg er for tidligt på den i forhold til andre.

Jeg føler, jeg er for hurtigt på den og, at man først skal være 16-17 år.

Men jeg ved ikke om det bare er mig der føler det???

Hvad mener i???

Pige, 14 år
Svar fra andre

Børn

Synes bestemt heller ikke du er for ung. Tror det er almindeligt at starte med finger når man er 14. Jeg gjorde det selv og jeg har et par veninder der også fik deres første finger da de var 14. Det er en meget almindelig måde at starte sin seksualitet på, også at give hj. Så alderen er ikke noget problem. Men du skal føle efter hos dig selv om du var klar. Var det trygt, rart og tilfredsstillende? Følte du dig komfortabel med selv at give hj og ville det lykkes for dig? Hvis du selv havde en god oplevelse så mener jeg ikke det var for tidligt. Hvis du ikke havde det rart i situationen, skal du nok vente lidt.

  • No Name Girl, Pige, 15 år

syndes det er findt og du skal ikke tenke på det

  • luna, Pige, 10 år

Jeg synes personligt ikke du er for ung bare du er klar man skal også huske at onani er en naturlig ting ligesom at spise osv jeg giver mig selv finger og nyder det så ja og er kun 8

  • Emma, 8 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat