Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

at være til piger

Læs hele brevet
Svar fra andre

Børn

Jeg synes, du skal sige til hende, du bedst kan lide at du kan lide hende. Det behøver dog ikke være nu. Det tager den tid det tager.

Jeg synes ikke du skal blande dig alt for meget i konflikter mellem din far og hans kæreste. Hvis du ikke kan holde det inde, kan du måske sige, at det gør dig ked af det når de er uvenner.

Til når din far er streng synes jeg at du skal sige hvad du føler. Du skal sige det i en pæn tone som han ikke kan blive sur over. På den måde kan han måske forstå hvordan du har det.

Til det med genbrug. Jeg synes ikke at du skal lytte til hvad din far siger. Lige meget hvad han siger om det, skal du bare ignorere. Du har lov til din egen mening og han har lov til hans. Men når han snakker om hvor dårlig din mening er, er det hans mening der bliver mindre valid. Det er din mening der tæller, ikke hans.

Til din familie behøver du ikke sige noget specielt. Du skal bare være dig selv. Det er ikke vigtigt hvad andre tror om dig, det er vigtigt hvad du ved om dig selv.

Håber det her hjælper en smule <3

  • :), Pige, 12 år

Hej.

Jeg har selv stået i samme situation, jeg er bare pan-sexual istedet.
Nogle gange må man vente med de piger der, specielt med venner. Det har jeg ødelagt en gang før. Hvis jeg må komme med mit råd så lad vær med at få en kæreste der går på samme skole som dig.

Til det med din far har jeg selv stået lidt i samme situation, nogle gange har voksne ligesom os svære perioder eller problemer vi ikke ved noget om. Hvis din far og hans kæreste er lidt sure på hinanden og sådan kan det være en grund til at han er sur.

Og bare gå i det tøj du har lyst til, det kan de andre være ligeglade med. Mine forældre er ikke vilde med at jeg ikke går i kjoler, men jeg går altså ikke i tøj jeg ikke vil gå med, så sådan noget skal man prøve at lukke ude.

Håber det hjalp dig lidt.

  • Anonym, Pige, 13 år

ej elsker at du skriver Manila og Monet
har du opkaldt dem fra Rupauls drag race? Hahaha elsker det
Men seriøst du lever kun en gang så gør hvad du vil men bare husk at hvis du intet gør vil intet ske
Synes du skal lave en liste med ting du bedst kan lide ved Monet og en med Manila den der har de fleste gode ting er måske den du er “meant to be” med
Men som sagt skal du egentlig bare gøre hvad du vil og følge dit hjerte og bare være ligeglade med hvad andre tænker

held og lykke!

  • ur local lesbian gurl, Pige, 14 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Har du spørgsmål til sex eller den første gang?

Den første gang kan for nogen være en stor ting. Og mange har allerede en forestilling om, hvordan det bliver. Derfor kan nogle opleve at blive nervøse, fordi de gerne vil have en god oplevelse. Men det betyder også, at det kan blive svært at slappe helt af. Nervøsiteten kan fx gøre det svære for drenge at få en stiv pik, og for pigerne at blive våde. Det bedste råd er derfor at tage det helt stille og roligt, og tale sammen om det. 

Det er helt almindeligt at blive nervøs eller usikker omkring sin første gang. Måske du er usikker på, om du kan finde ud af det? Om du vil kunne lide det? Hvornår du er klar? Eller om du ser ”rigtig” ud? 

Der findes ikke nogen rigtig eller forkert måde at se ud på. Kroppe og kønsdele ser forskellige ud. Læs mere her, og få flere gode råd til sex og den første gang! 

Quiz om sex, seksualitet og krop

Kender du til myterne?

Ring

Ring til bisidningen på nummer 35 55 55 56.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat