Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

Hvordan kommer jeg ud?

Hej jeg er en 11 årige pige

Og jeg er bisesexual

og jeg kan ikke helt finde ud af at sige det til min familie,

jeg kunne godt bruge lidt hjælp

eller idere til hvordan man kan gøre det

jeg vil meget gerne sige det til min familie

fordi jeg synes de skal hvide hvad deres datter er

Hilsen 11 årige pige

Pige, 11 år
Svar fra andre

Børn

Hej pige 11 år

Jeg er selv til kvinder. Jeg fortalte jeg gik meget rundt og tænkte på hvem jeg var og hvilket køn jeg var til. Derefter fortalte jeg, at jeg var afklaret med at jeg var til mit eget køn. Du kan også skrive en seddel hvis du har det bedre med det.

  • Anonym, Pige, 15 år

Hej

For nogen er det nemmere at sige det, end det er for andre – Men vil gerne lige spørge dig om noget: Er det ikke måske lidt for tidligt, at sætte dig selv i “bås” med din seksualitet?
– Misforstå mig nu ikke, men du er jo “kun” 11 år. Du ikke noget helt teenage årene endnu, og der sker bare noget. Når man bliver teenager, ved godt det træls at høre på det. Det synes jeg selv til tider, men det er bare fakta.

Siger ikke at du ikke godt kan vide, du godt kan lide dit eget køn. Men at sætte allerede et label på nu, er måske lidt for tidligt?
– Men det VIGTIGSTE er at du føler dig tilpas, da det er dine følelser og tanker. Og vi andre aner jo ikke, hvad du tænker og føler. Så det andres meninger kan være lige meget.

Med hensyn til at sige det til din familie, vil jeg også spørge om nogle ting – Er du selv klar til, at fortælle din familie at du er biseksuel? Er det også et sikkert miljø, at kunne komme ud som alt andet end hetero?
– For det vigtigste er, at du selv er klar på det samt at du er i sikkerhed. Da du kan fortryde hvordan og hvornår du kom ud, samt at du udsætter dig selv for fare.
Så heller vent med at komme ud, hvis du ikke er klar. Så om det er om 1 måneds tid, eller om det er først om nogle år du siger det er fuldstændig lige meget.

Hvis du ikke føler for, at det er din familie der skal vide det først. Fordi du er bange for hvad de vil sige, og vil have nogle til at hjælpe. Kan du sige det til en af dine tætteste venner/veninder, for der ikke en regel for hvem man skal sige det til først.
– For nogen vil de helst have at en fra familien eller hele familien ved det først. Mens andre først vil have, at en eller flere venner ved det. Det er så individuel, så finde ud af hvad du har det bedste med
– Hvis du overhovedet vil sige det, da du ikke behøves at sige det. Igen det op til dig selv!

Hvis du siger det kan du fx. træk en fra din familie ud til siden som du har det godt med, og fortælle det og skal hjælpe med at fortælle det til din andre.
Du kan skrive en besked eller et brev, send et meme, giv hints når i fx. ser film sammen eller sætte det biseksuelle flag op rundt omkring. Lav en quiz, og en af spørgsmålene kan være: Hvilken seksualitet har du. Lav et sjov indslag, send en TikTok . Sæt en sang på der nævner biseksuel.
– Det findes så mange måder, du kan søge flere idéer på YouTube

Håber det her hjalp – held og lykke
VH C

  • Fra C, Pige, 17 år

Jeg er enig med pigen C ovenover. Det er nok lige tidligt nok at være sikker på ens sexualitet. Det kan sagtens gå flere veje endnu når man er i tidlig pupertet. Der er almindeligt at prøve af og lissom forsøge at finde sig selv. Jeg havde allerede en drengekæreste da jeg var 12 men så lå jeg med en pige på en spejderlejr og jeg var sikker på jeg så måtte være bi fordi jeg var kommet og troede det var beviset. Jeg var SÅ tæt på at fortælle det til min familie at jeg var bi men er virklig glad for jeg ikke gjorde det for fandt senere ud af jeg slet ikke var bi men at det bare havde været nysgerrighed. Så jeg tænker også du sagtrens kan vente og se tiden an og blive ved at føle efter. Og man behøver jo ikke fortælle alting om sig selv.

  • Caro, Pige, 15 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

læs og giv råd til at springe ud

Vil du gerne fortælle din familie og venner om din seksuelle orientering?

Her kan du få andre børns gode råd til, hvordan du kan gøre det. Du kan også dele dine egne oplevelser og gode råd.

få flere gode råd og viden om seksuel orientering

Er jeg homoseksuel? biseksuel? Aseksuel? Og hvornår er man overhoved sikker? Det er spørgsmål, som vi oplever, fylder meget på BørneTelefonen. 

Der findes ikke noget rigtigt eller forkert svar. Det kan være meget forskelligt, hvordan man mærker sin seksuelle orientering. Nogle oplever også, at deres seksualitet ændrer sig flere gange i livet. Det handler om, hvad du føler dig tryg og godt tilpas med.  

Her kan du teste din viden om seksuelle orienteringer, få andre børn og unges gode råd til at springe ud, og få hjælp til hvordan du kan blive mere tryg ved din seksualitet 

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat