Sådan kan du kontakte BørneTelefonen

Brev

N-ordet

Hej

jeg er en mørk pige på 12.

En dreng fra min klasse som også er mørk løber rundt i vores skolegård og råber n-ordet

han kalder folk det og forstår ikke at det er alvorligt.

Kære brev kasse hvad skal jeg gøre

Pige, 12 år
Svar fra andre

Børn

Jeg synes du skal prøve at slappe af omkring det. Jeg går i klasse med en mørk fyr. Når vi fx skal have gruppearbejde råber han gerne ud over klassen: Hey, hvem vil være sammen med en neger? Vi er altid flade af grin og han er superpopulær. Alt sammen fordi han ikke tager tingene så alvorligt. Vi griner aldrig ad ham men med ham.

  • Elias, Dreng, 16 år

Jeg må ærligt inderømme at jeg er skuffet over at andre her der skriver at du skal slappe af og ignorerer det. N-ordet er ikke bare et ord, det et usensitivt skældsord der indebærer super meget forfærdelig historie og trauma. Det er op til person til person om de tager ordet alvorligt eller ej, men det er ikke betydningen for at nogle ikke har lov til at føle sig undertrygt af det. Det er vildt respektløst at tro man kan bestemme hvad der går folk på eller ej.

Hvis han er mørk ville jeg (min mening) mene at han godt må sige det fordi han selv er mørk, og det kan være han tager et negativt ord og giver det en positiv drejning. Men jeg kan sakens forstå hvis det giver andre forståelsen om at det ikke er et alvorligt ord og et begreb de selv må benytte sig af hvis de ikke er mørke. Jeg syntes du burde snakke med ham og fortælle hvordan du har det, hvis du tror det ville løse sceneriet, men det er op til hvad du syntes og mærker.

Det kan godt være at jer der skriver at man bare skal lade vær med at tænke på osv. ikke intentionelt mener det ikke er racistisk, bliver i nød til at forstå bare fordi i ikke selv ville blve rørt eller fornærmede over det er det ikke jeres beslutning om hvordan andre har lov til at føle. Jeg er ikke selv mørk så jeg kan ikke sætte mig i jeres sko, men jeg ved som et fakta om at hvis jeg var og nogle brugte det ord ville jeg blive ked af det. Fordi jeg er uddannet på fortiden og respektere andre mennesker.

  • Nat, Pige, 16 år

Hejsa! Du. Hvis jeg var dig (hvilket jeg så ikke er) så ville jeg tænke nærmere over det. Hvis han ærlig talt var klar over hvilken indflydelse det kan have på folk, ville han måske ikke bruge det. Han virker vidst til at have det sjovt med de der “skældsord, så lad ham om det. Hvis det en gang sådan, VIRKELIG, begynder at gå dig på, så skulle du måske sige det til læren/lærerne, huske selvfølgelig at sige at du gerne ville være anonym omkring det, og at det måske helst ikke skal nævnes foran hele klassen eller noget. Eller næste gang det sker, at han råber sådan op omkring det, så råb igen ” Godt for dig”, måske ” ok, du vandt lige dagens sPorGt min ven”. det er ikke altid den bedste løsning, men det er rart en gang i mellem, indtil han den dag, forstår hvilken alvor det kan ha, og hvor dumt det han gjorde egentlig var. Respekt til drengen, han gir ikk en fuck, men nogle gange, er der ting der ikke skal siges højt. Såsom n-ordet.

  • PigerMedNosser, Pige, 13 år

Det er ikke længere muligt at give råd til dette brev. Vil du hjælpe andre børn, så klik her

Oplever du racisme eller forskelsbehandling?

Racisme er, når der bliver gjort forskel på mennesker, fx på grund af deres hudfarve eller hvor de eller deres familie kommer fra.

Nogle børn og unge fortæller, at de bliver drillet med deres hudfarve og udseende, eller at de ofte hører racistiske jokes. De får måske at vide, at det bare er for sjov. Men det er ikke altid, at det opleves sjovt for dem, som det går ud over.

Det er vigtigt, du ikke går alene med det. Racisme og forskelsbehandling er ikke okay, og du har ret til at sige fra og få hjælp fra en voksen.

Klik dig videre på siden her, og få gode råd til, hvad du kan gøre, og viden om dine rettigheder.

Du har ret til beskyttelse mod racisme

Uanset hvordan du ser ud, hvad du tror på, eller hvor du kommer fra, så har du de samme rettigheder som alle andre børn og unge.

Du har ret til at få hjælp, hvis nogen driller eller nedgør dig på grund af dit køn, udseende, seksualitet, religion, hudfarve eller andet.

SMS

Send SMS til BørneTelefonen på nummer 116111.

Ring

Ring til BørneTelefonen på nummer 116111.

Chat
Chat
Gruppechat
Gruppechat